OPASNA PRAKSA

HŽ izdao posebno priopćenje, upozoravaju građane koji dolaze na mjesto nesreće: ‘Ni slučajno nemojte to skupljati!‘

Saniranje mjesta nesreće traje već pet dana, a iz HŽ-a su u petak ujutro poslali apel građanima

Teška nesreća kod Rijeke

 Snimio čitatelj/

Teretni vlak pun žita zabio se u ponedjeljak ujutro na pruzi između Škrljeva i Meje u pružno vozilo za održavanje pruge HŽ Infrastrukture, pri čemu je teretni vlak velikim dijelom iskočio iz tračnica. U nesreći nije bilo ozlijeđenih ni poginulih, ali materijalna šteta je ogromna.

Saniranje mjesta nesreće traje već pet dana, a iz HŽ-a su u petak ujutro poslali apel građanima. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- S obzirom na jako velik interes i broj ljudi koji na mjesto željezničke nesreće između Meje i Škrljeva dolazi skupljati i odnositi rasuti kukuruz, stvara se gužva koja ometa radnike u raščišćavanju i saniranju mjesta nesreće. Građani čak dolaze osobnim i teretnim vozilima i spuštaju se na prugu, što je opasno i strogo zabranjeno! Iz sigurnosnih razloga molimo sve da ne dolaze po nepristupačnome terenu i ne kreću se po mjestu nesreće između uništenih vagona.

Iako je vlasnik otpisao spomenuti teret, HŽ Infrastruktura ga je kao upravitelj željezničke infrastrukture u Republici Hrvatskoj dužna zbrinuti na propisan način i odvesti na deponij, za što je angažirana i specijalizirana tvrtka.

Još jednom apeliramo na građane da omoguće radnicima, koji su na terenu danonoćno, da što prije i što sigurnije obave posao raščišćavanja mjesta nesreće kao i osposobljavanja pruge vitalne za cijelu državu i šire - stoji u priopćenju HŽ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:32