ISTARSKI RASKOL

IDS: Zabranjujemo ti tajne sastanke. Kajin: Je li? E, onda odlazim!

 Srećko Niketić/CROPIX

Damir Kajin jučer je demonstrativno napustio sjednicu Predsjedništva IDS-a jer su mu pokušali zabraniti odlazak na neformalni subotnji susret IDS-ovaca u hotelu Filipini na kojem su se posljednji put okupili Jakovčićevi neistomišljenici.

- Okupljate li frontu protiv Jakovčića? - pitanje je koje se nameće Kajinu.

- Ma ne, ne preuzimam IDS, ali ovako više ne ide - kaže. Ne želi konkretno odgovoriti. Ali priznaje ogorčenost nekadašnjim najbližim suradnikom.

- Zaključili su da bi moj odlazak bio štetan za IDS, a to što se naš voljeni, dragi, ali nažalost bolesni vođa, ne pojavljuje na sjednicama, nije - ljutito će Kajin.

Šef IDS-a Jakovčić jučer se nije pojavio na sjednici jer je, kažu, bolestan. Ni na telefonske pozive ne javlja se već tjednima.

Kajin i Jakovčić javno su se sukobili i uoči protekle sjednice Predsjedništva IDS-a, ali su se na sjednici primirili. Jakovčić je potom otišao u Bruxelles, a Kajin počeo okupljati tim za novi IDS.

Kajin kaže da mu ne pada napamet poslušati odluku Predsjedništva te će se u subotu u hotelu, nedaleko od Poreča, opet susresti s bivšim i sadašnjim članovima IDS-a koji sve češće iskazuju nezadovoljstvo sadašnjim šefom stranke. Kajin ponavlja da je prošli put svaki od njih na račun potrošio 75 kuna.

- Pojeli smo malo sira, i to je to - opisuje susret koji je potrajao četiri sata.

Nema namjeru, tvrdi, naštetiti IDS-u, kao ni IDS-ovci s kojima se planira naći. Prošli put tamo su se okupili Steve Žufić, istarski župan u dva mandata, Dino Debeljuh i Milan Uljančić, također jedan od utemeljitelja IDS-a.

- Najlakše je ljude odbaciti kao da su svi luzeri i gubitnici, ali čemu onda takav atak? Zašto se pridaje značaj takvoj skupini? - nastavlja Kajin.

Iz IDS-a je jučer redakciji Jutarnjeg lista dostavljeno priopćenje u kojem se navodi da se na sjednici raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji.

- Valjda su to zaključci koje su dogovorili nakon što sam otišao - zaključuje Kajin. A u priopćenju se ne navodi zabrana Kajinu, nego piše: “Posebice se raspravljalo o tri bitne teme za Istru, a to su: Termoelektrana Plomin 3, turističko, šumsko i poljoprivredno zemljište, program rada Koalicije s posebnim naglaskom na decentralizaciju”. Na sjednici predsjedništva stranke također je bilo riječi o kadrovskim promjenama u državnim institucijama u Istarskoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:32