OBRAT

ILČIĆ VIŠE NE RADI KOD STIERA! Konzervativni zastupnik ide u utrku za gradonačelnika Varaždina

Ladislav Ilčić
 Andrej Švoger / CROPIX

Predsjednik političke stranke Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku i udruge Grozd - Glas roditelja za djecu, Ladislav Ilčić, na predstojećim lokalnim izborima kandidirat će za gradonačelnika Varaždina.

Upravo zbog izlaska na izbore Ilčić se zahvalio ministru Davoru Ivi Stieru na savjetničkoj funkciji u Ministarstvu vanjskih poslova.

- Podnio sam zahtjev za ostavku, zahvaljujem se gospodinu Stieru - kazao je Ilčić, prenosi N1.

- Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života - kazao je Ilčić aludirajući na Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a i njihovog kandidata za gradonačelnika.

- Žrtvovao sam se svog lijepog honorara da u politici nastupamo iskreno.

Nakon mandata u Saboru, Ilčić se vratio ranijem poslu, angažmanu u Simfonijskom orkestru HRT-a gdje svira violinu. Posao savjetnika ministra Stiera primio je uz naknadu koja navodno mjesečno iznosi 10.000 kuna neto.

Kad bi uspio na izborima i postao gradonačelnik Varaždina, po sili zakona bi morao odstupiti sa savjetničke dužnosti. Poznavatelji prilika u Varaždinu daju mu male šanse. Smatraju da će nešto glasova oduzeti HDZ-ovu kandidatu, a da će mu lista za skupštinu tek prijeći prag i osvojiti oko pet posto. Na prošlim lokalnim izborima Ilčićeva je stranka dobila dva gradska vijećnika.

Ilčićevu izjavu za N1 komentirao je Damir Habijan.

"Kao predstavnik HDZ-a mogu reći da smo moderna europska stranka desnog centra koja zastupa demokršćanske vrijednosti i da idemo u dobro smjeru. Meni su na prvom mjestu Varaždinke i Varaždinci i da grad izvučemo iz loše situacije u kojoj se nalazi već godinama. Bez bojanja na crvene, plave, žute i crne", rekao je Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a i njihov gradonačelnički kandidat.

Što se tiče privatnih stvari kazao je da postoji određena granica koja se ne prelazi, a za Ilčića kaže da ga ni ne pozna.

"Gospodina Ilčića niti poznam niti me ne zanima. Ne znam zašto bi njega zanimalo nešto o meni. Neka mu je sa srećom."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:20