SJAJNE FOTOGRAFIJE

INAUGURACIJA IZ PTIČJE PERSPEKTIVE Nenajavljeni dron iznenadio policiju

Policijska uprava zagrebačka nije bila upoznata s tim da je netko lansirao bilo kakvu letjelicu
 Josip Buljat

Raskošna fotografija Markova trga iz zraka snimljena je prilikom inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Očito je riječ o fotografiji snimljenoj fotoaparatom na bespilotnoj letjelici - tzv. dronu. No, čini se da je ipak donekle riječ o sigurnosnom propustu jer, unatoč jakim mjerama osiguranja, Policijska uprava zagrebačka nije bila upoznata s tim da je netko lansirao bilo kakvu letjelicu iznad prostora svečane inauguracije.

Policijska glasnogovornica Mirela Ban potvrdila nam je da policija nema nikakvu informaciju niti najavu leta bespilotne letjelice iznad užeg središta Zagreba tijekom predsjedničke svečanosti.

Inače, policija je istaknula da na svečanosti nije zabilježila nijedan izgred.

Foto: Josip Buljat

- Sve je proteklo u miru, dostojanstveno - izjavila je za Hinu Mirela Ban.

S obzirom na to da sva strana izaslanstva još nisu otputovala iz Zagreba, Ban je rekla kako su za vrijeme njihova odlaska moguća kraća zaustavljanja prometa, pa policija moli građane za strpljenje.

Policija zahvaljuje građanima što su poslušali upute njezinih djelatnika koji su bili na osiguranju inauguracije predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović te savjete koje je policija objavila na internetskim stranicama i u medijima.

Foto: Josip Buljat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:12