ŽUSTRA RASPRAVA

INCIDENT U SPLITU Nervozni taksist zaskočio Plenkovića i Oparu zbog dolaska Ubera: 'E moj sinek, a da se vaša primanja rasporede na pet-šest ljudi?'

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, u ponedjeljak je u poslijepodnevnim satima stigao u posjet Splitu, kako bi Andri Krstuloviću Opari, HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika i ostalim stranačkim kolegama dao potporu u ostvarivanju budućih strateških ciljeva, koji su od iznimne važnosti za infrastrukturu grada Splita, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od njih svakako je i ulaganje u istočne kotareve Splita, koji su prema riječima premijera zanemareni u odnosu na centar grada.

Među njima je i kotar Brda, u čijim se prostorijama Andrej Plenković sastao s čelnicima HDZ-a, gdje su razgovarali o problematici pojedinih kvartova.

- Zajedničkim snagama pobrinut ćemo se da se više ulaže u istočni dio grada, koji je posljednjih godina zanemaren. Ravne Njive, Brda i Neslanovac kotarevi su koji bi trebali napredovati, a ne nazadovati. Novac će se pravilno i razmjerno podijeliti, a težište neće biti samo na centru - kazao je premijer.

Gradski kotar Brda, ujedno je i kvart u kojemu je odrastao Andro Krstulović Opara, ali i iznjedrio trgovački potencijal Željka Keruma.

Nakon toga, zaputili su se prema centru, te su ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u znak zahvalnosti položili vijence i zapalili svijeće.

Potom je premijer sugrađanima uputio jasnu poruku kako je Vlada Republike Hrvatske Andri Krstuloviću Opari spremna pružiti pomoć kad je u pitanju ostvarivanje planova i rješavanje tekućih lokalnih problema.

Istaknuo je važnost željezničkog kolodvora i istočne obale, koja predstavlja jedan od najvrijednijih resursa i potencijala za razvoj Splita.

- Trenutno stanje kolodvora ima jednu sasvim drugu perspektivu, koja Splitu može dati novu dimenziju. Vlada je u svakom pogledu spremna pomoći pri realizaciji ovoga projekta, koji je od iznimne važnosti za razvoj grada - dodao je, te se osvrnuo na gorući problem Splita - Karepovac.

- Takvo stanje je nedopustivo i želimo da se u konačnici riješi taj problem, a na tome intezivno radimo. Zahvaljujem se županu Zlatku Ževrnji, te svim nadležnim ministarstvima koji pomažu - kazao je.

- Hrvatska demokratska zajednica i Dalmacija su podudarne u svim razvojnim ciljevima koje mi želimo za naš jug i Jadran. Tu je i gospodarski razvoj, otvaranje novih radnih mjesta, razvijanje Splita kao sveučilišnog grada, bolja prometna povezanost, te ostali segmenti - zaključio je.

Na pitanja o stanju „Agrokora“, premijer je odgovorio da je glavni cilj i zadaća Vlade održati stabilnost hrvatskog gospodarskog i financijskoga sustava.

Posjet je „začinjen“ neizostavnom kavom na Rivi, kojoj su se pridružili poznati Splićani: Zorica Kondža, Stipe Božić, glumac Pere Eranović, prof. Vesna Barić Punda, rektor Šimun Anđelinović, dr. Ivo Jurić i brojni drugi.

Taksist zaskočio Plenkovića i Oparu

Da premijerov posjet Splitu nije prošao „po špagu“, svjedoči manje ugodna situacija u kojoj se jedan splitski taksist zbog situacije s Uberom, Cammeom i liberalizacijom taksija istresao na predsjednika Vlade i Andru Krstulovića Oparu.

Prvo je Plenkoviću spomenuo kako u Mađarskoj rješavaju situaciju s Uberom, na što mu je premijer rekao 'Rješavamo i mi', a onda je prstom pokazao prema Opari i kazao: 'Ovaj tamo gospodin hoće da se liberalizira'.

Opara je potvrdio da je za liberalizaciju i dodao da želi jednake uvjete za sve, no taksist je bio neumoljiv pa se okrenuo temi visokih plaća političara.

- A da se vaša primanja od 30.000 kuna rasporede na 5-6 osoba, je li to pošteno?, upitao je, na što je Opara opet ponovio da se zalaže da svima budu jednaki uvjeti te se okrenuo i u društvu premijera počeo udaljavati.

Taksist je za njim doviknuo: 'E moj sinek. Tako se to treba raditi. Pa neće on tebe čuvati za pet tisuća, nego deset'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:54