KAŽE DA JE SVE SNIMIO

INCIDENT U SRBU Policija privela branitelja koji se pobunio protiv dizanja pravaškog šatora

 HANZA MEDIA

Zoran Erceg, hrvatski branitelj poznat po svojedobnom protivljenju prosvjedu dijela branitelja u šatoru u Savskoj, usprotivio se podizanju šatora pripadnika stranke A-HSP u Srbu. Svoje protivljenje došao je ondje i osobno izraziti, no privela ga je policija, piše N1.

Erceg je za N1 rekao da mu je policija kazala da "provocira svojim prisustvom":

- Policija mi je zabranila prilaz šatorašima i postavljanje pitanja njima. Dapače, na moje izričito pitanje da li je meni dozvoljeno boraviti oko spomenika policajac mi je odgovorio dva puta da će pitati njihovog šefa Dražena Kelemineca da li mi on dozvoljava boraviti na spomen području - poručio je Erceg malo prije nego što su ga četvorica policajaca odvela u postaju.

Erceg je također kazao i da je sve snimio za slučaj da MUP negira ono što mu je policajac rekao na pitanje tko mu treba odobriti boravak na platou.

Novinarima N1 također je otkrio da je kao građanin htio prisustvovati predavanju koje je organizirao A-HSP i da nije napravio apsolutno ništa, niti je s ikim ušao u verbalni ili bilo kakav drugi sukob. Dodao je da mu policajci nisu citirali zakon koji je prekršio.

Inače, članovi A-HSP-a podigli su šator pored spomenika u Srbu kako bi držali predavanja o Domovinskom ratu i spriječili obilježavanje obljetnice antifašističkog ustanka koji se u Srbu dogodio 27. srpnja 1941. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 01:25