SLIJEDI ANALIZA

Intendant HNK u Splitu: Nemam potrebu dati mandat na raspolaganje, poštovat ću Puljkovu odluku

Gradonačelnik Puljak je kratko rekao kako će analizirati situaciju u HNK Split i donijeti odluku

Vicko Bilandžić

 Goran Mehkek/Cropix

Intendant HNK Split Vicko Bilandžić potvrdio je u četvrtak kako Kazališno vijeće nije prihvatilo njegovo izvješće o radu za 2023. godinu, mandat nema potrebu staviti na raspolaganje, ali će u vezi toga poštovati odluku gradonačelnika Ivice Puljka "ma kakva ona bude".

"Kazališno vijeće jučer nije prihvatilo moje izvješće, ali ja nemam potrebu stavljati svoj mandant na raspolaganje i poštovat ću odluku osnivača kazališta, gradonačelnika Puljka ma kakva ona bude," rekao je Hini Bilandžić.

Gradonačelnik Puljak je, komentirajući odluku Kazališnog vijeća, kratko rekao kako će analizirati situaciju u HNK Split i donijeti odluku.

Bilandžić nadalje ističe kako je izvijestio Kazališno vijeće da Ivana Srbljan napušta mjesto ravnateljice Opere. Kaže i kako žali zbog njenog odlaska jer je "sjajno radila svoj posao".

Srbljan je rekla kako je potpisala sporazumni raskid ugovora o radu, te da su u pitanju "osobni razlozi." Naglasila je i da njena odluka nije povezana s jučerašnjom sjednicom Kazališnog vijeća.

Komentirajući odluku Kazališnog vijeća kojom nije prihvaćeno intendantovo financijsko i programsko izvješće za prošlu godinu, Bilandžić je rekao da su prihodi od ulaznica u drugoj polovini 2023., od kad je on na dužnosti, za 121 posto odnosno 279.093 eura veći nego u istom razdoblju godinu ranije, a gledatelja je bilo 84 posto više.

"Prilikom preuzimanja dužnosti, 1. srpnja 2023. HNK Split je imalo 442.115,24 eura manjka. Dobrim poslovanjem do kraja 2023. sanirani su svi minusi a još očekujemo viškove iz prošle godine u iznosu od preko 300.000 eura koje ćemo investirati u najhitnije infrastrukturne potrebe kazališta. Eto, takvi rezultati nisu dovoljni Kazališnom vijeću, dakle moramo biti i bolji", ostvrdio je Bilandžić.

Istaknuo je kako su Vijeća Splitskog ljeta i Marulićevih dana, dvaju festivala koje HNK Split organizira, jednoglasno usvojila izvješća i planove.

"Odnos s gradonačelnikom i gradskim službama je odličan, komunikacija je jasna i transparentna. Takva podrška grada Splita, našeg osnivača, nam je i omogućila rekordno poslovanje", zaključio je Bilandžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:01