POVRATAK INDUSTRIJE

INVESTICIJA TEŠKA 35 MILIJUNA EURA Debeljak u Kninu otvorio tvornicu s 350 zaposlenih

KNIN - Grupacija DIV iz Samobora u vlasništvu Tomislava Debeljaka danas je u Kninu službeno u proizvodnju pustila najmoderniju i najveću tvornicu u ovom dijelu Europe.

Ukupna investicija pogona veličine pet nogometnih igrališta teška je 35 milijuna eura i na istoj će se odvijati kompletna proizvodnja vijčane robe od pripreme do završne obrade.

U novo postrojenje instalirane su 23 linije za proizvodnju vijaka,14 linija za valjanje navoja i tri linije postrojenja za toplinsku obradu vijčanih materjala kapaciteta tri tone materijala po satu. Zatim dvije proizvodne trake za proces galvanskog cinčanja kao i nova pakirnica finalnog vijčanog materijala.

Financijska sredstva za onu investiciju DIV je osigurao iz vlastite dobiti, dok je HBOR i HPB sudjelovao s 10 milijuna kredita.

Ono što je najvažnije istaći je kako će novo i moderno postrojenje otvoriti mogućnost zapošljavanja za okruglih 350 radnih mjesta čime će postojeći pogon u Kninu uz sadašnji broj od 400 zaposlenih dosegnuti broj od ukupno 700 radnika.

Na prigodnoj svečanosti,svečanu vrpcu novog postrojenja presjekla je gradonačelnica Grada Knina Josipa Rimac u nazočnosti Tatjane Dalić iz Ministarstva rada i Ive Majetića, pomoćnika minstra gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:32