DRAMA U NOĆNOM KLUBU

Ispitana mlada konobarica koja je palila šank pa zapalila sedmero ljudi, prijete joj tri godine zatvora!

Zapalila je alkohol proliven na šanku, a potom se vatra proširila na ljude

Djevojke ozlijeđene u paljenju šanka

 Privatna Arhiva/

Konobarica Ivana M. koju sumnjiče da je požarom u karlovačkom noćnom klubu Monaco izazvala tragediju u kojoj je sedam osoba ozlijeđeno, među njima četiri teško, ispitana je u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu te je nakon toga puštena, odnosno nije protiv nje zatražen, odnosno određen, istražni zatvor.

Iz karlovačkog tužiteljstva su potvrdili da su u ponedjeljak, "po primitku kaznene prijave Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić, proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja državljanke Republike Hrvatske (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti".

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 23-godišnjakinja 24. ožujka 2024., u noćnom klubu na području Karlovca, kao konobarica u prostoru šanka prolijevala po plohi šanka alkoholno piće te ga palila, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, pri čemu je plamen zahvatio više posjetitelja tog kluba te su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene - kažu u tužiteljstvu.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenice, naložilo pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke puštanje osumnjičenice na slobodu "s obzirom da se nisu ispunile pretpostavke za određivanje istražnog zatvora propisane člankom 123. stavkom 1. Zakona o kaznenom postupku, odnosno s obzirom da ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, na opasnost od utjecaja na svjedoke i na opasnost od ponavljanja djela niti se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora".

Napominju da će "Državno odvjetništvo u daljnjem tijeku postupka nastaviti, u okviru svoje nadležnosti, sa provođenjem radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja". zakon propisuje zatvorsku kaznu za ovo kazneno djelo od šest mjeseci do 5 godina zatvora ukoliko je prouzročena teška tjelesna ozljeda neke osobe, međutim, ukoliko je počinjeno iz nehaja, maksimalna zapriječena kazna može biti do 3 godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:02