IZNIO OBRANU

Istraga velikog požara u Osijeku: Završilo ispitivanje uhićenog vlasnika tvrtke ‘Drava International‘

‘Očito postoji nešto u pozadini, što ne možemo otkriti, a niz svjedoka ukazivao je na znatne nepravilnosti ‘

odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec

 Vlado Kos/Cropix

Tri osobe, koje policija dovodi u vezu s prošlogodišnjim požarom plastike u tvrtki "Drava International", među kojima je i vlasnik tvrtke Zvonko Bede, ispitani su popodne u policiji, a obrana očekuje da bi u četvrtak trebali biti privedeni u Državno odvjetništvo.

Bedeov odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je njegov branjenik iznio aktivnu i cjelovitu obranu, odgovarao na sva pitanja te da "nije bilo detalja kojeg nije prezentirao".

Istaknuo je da je za sve eventualne nedostatke u poslovanju Bede već pravomoćno prekršajno osuđen i platio je kaznu, te da nitko ne može dva puta kažnjavan za isto djelo, što će, kaže, biti jedan od prigovora obrane.

image
Vlado Kos/Cropix

Pojasnio je i da će, nakon ispitivanja u policiji, njegov klijent biti predan pritvorskom nadzorniku, a sutra se očekuje ispitivanje u nadležnom Državnom odvjetništvu, koje treba odlučiti hoće li predložiti određivanje istražnog zatvora.

image

odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec

Vlado Kos/Cropix

Matić je ponovio da je takva akcija "gotovo nevjerojatna" tri mjeseca nakon požara i smatra da za nju "vjerojatno postoji neki drugi razlog".

Očito postoji nešto u pozadini, što ne možemo otkriti, a niz svjedoka ukazivao je na znatne nepravilnosti u tom postupku. Ne postoje nikakve štetne posljedice, niti zagađenja, jer su sve službe obavile ispitivanja, rekao je odvjetnik.

image
Vlado Kos/Cropix

Obrana je prije ispitivanja izvijestila da se Bedea, s obzirom na prošlogodišnji požar, tereti za kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom te teška kaznena djela protiv okoliša, a Matić je nakon ispitivanja pojasnio da je riječ "o kaznenim djelima iz općinske nadležnosti, za koja je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:56