SPAS ZA CENTAR U TKALČIĆEVOJ

Ivan Čermak zainteresiran preuzeti Cascade centar?

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Cascade centar u Tkalčićevoj ulici ipak se neće zatvoriti! Takav je dogovor postignut na jučerašnjem sastanku na kojem su predstavnici Crkve i tvrtke Energon dali tračak nade malobrojnim zakupcima koji još nisu zatvorili svoje lokale.

Po svemu sudeći, za takav razvoj događaja najzaslužnija je Crkva, vlasnik 30 posto centra, kojoj nikako ne odgovara propadanje Cascada.

Kako doznajemo, iza zatvorenih vrata razgovaralo se o tome kako će Crkva uložiti vlastita sredstva kako bi Cascade profunkcionirale dok netko drugi ne dođe s novom novčanom injekcijom.

Traženje rješenja

- Gotovo sa sigurnošću mogu tvrditi da zatvaranja neće biti. Pokušavamo iznjedriti najbolje moguće rješenje za sve. Postoji više varijanti. Razgovarat će se s bankama zbog eventualnih kredita, a uz to imamo nekoliko ozbiljnih domaćih investitora koji su zainteresirani za ulazak u cijelu priču - kaže Mijo Gabrić, glavni ekonom Crkve. Kako neslužbeno doznajemo, jedan od novih investitora mogao bi biti general Ivan Čermak. Iako iz Čermakove tvrtke to za sada negiraju, navodno s njihove strane postoji interes za preuzimanje.

“Zagorčev centar” našao se u problemima zbog slabe posjećenosti, a investitor Illuminatio, koji je odgovoran za iznajmljivanje lokala, dužan je gotovo pola milijuna kuna tvrtki Energon koja upravlja centrom.

Iako su im obećali brda i doline, zakupci su skeptični i boje se za svoju egzistenciju, koja je sudeći po broju posjetitelja više nego upitna.

Strah za egzistenciju

- Užasno se bojim. Ne mogu spavati. Pa ako propadne centar, propadam i ja. Direktno bih izgubila sto tisuća eura koje sam uložila u kolekciju jesen/zima. Da se centar zatvori, dok pronađem novi adekvatan prostor, prošla bi barem dva mjeseca. Naravno, novi prostor treba adaptirati, što košta najmanje dvadeset tisuća eura - kaže jedna od vlasnica lokala.

- Kao što vidite, svi smo u jaknama. Grijanja nema i ne znamo kada će ga biti. Zamislite kako je neugodno kad netko dođe kupiti kaput od deset tisuća kuna u takozvani elitni centar i onda se smrzava jer nema grijanja. Sramota! - kaže vlasnik drugog dućana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:08