PREDSJEDNIK HNS-A

IVAN VRDOLJAK 'Potrebna nam je snažna socijaldemokracija i jak građansko-liberalni centar. Namjeravamo iznijeti vrlo jasan stav kolegama iz SDP-a'

 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Hrvatskoj su potrebni snažna socijaldemokracija jednako kao i jak građansko-liberalni centar, a HNS-u su trenutno u fokusu lokalni izbori, poručio je u utorak predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u osvrtu na potpisivanje Deklaracije o dobrom društvu.

Deklaraciju o dobrom društvu u Koprivnici su potpisali čelnici SDP-a Davor Bernardić, HSS-a Krešo Beljak, HSU-a Silvano Hrelja. Hrvatskih laburista David Bregovac te stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović, a u njoj su se obvezali graditi društvo u kojem su sloboda, rad, jednakost i solidarnost najviše na ljestvici društvenih vrijednosti.

Komentirajući potpisivanje Deklaracije Vrdoljak je kazao da HNS intenzivno razgovara s kolegama iz SDP-a, te da pozdravlja svako okupljanje ljevice u Hrvatskoj.

"Hrvatskoj je potrebna snažna socijaldemokracija, isto kao što joj je potreban i jak građansko-liberalni centar. Nama su danas u fokusu lokalni izbori kako bismo priuštili što većem broju građana pristojan život, upravo onakav kakav imaju građani u sredinama koje vode čelnici iz Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata", poručio je Vrdoljak.

Dodao je kako će, kada dobiju Deklaraciju, sve razmotriti na stranačkim tijelima te raspraviti s partnerima liberalima iz IDS-a, i vrlo jasan stav iznijeti kolegama iz SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:50