BIVŠI PREDSJEDNIK

IVO JOSIPOVIĆ GASI SVOJU STRANKU, ŽELI JE UJEDINITI S GLASOM ANKE MRAK TARITAŠ Razmišlja i o povratku na Pantovčak: 'Eventualno bih se kandidirao'

Ivo Josipović
 Željko Puhovski / CROPIX

Bivši predsjednik Hrvatske i sadašnji predsjednik stranke Naprijed Hrvatska, Ivo Josipović, kazao je da pregovori o ujedinjenju njegove stranke sa strankom GLAS dobro napreduju, piše Novi list.

No, osim stranke Anke Mrak Taritaš, za bivšeg hrvatskog predsjednika zainteresiran je i SDP. Josipović doduše smatra da SDP interes za njegovu stranku 'iskazuje na neobičan način - puštaju bombice po medijima'. Kaže i kako ga iz SDP-a još nitko nije zvao i pitao bi li možda bio njihov kandidat na predsjedničkim izborima.

- Ja sam bio predsjednik Republike i eventualno bih se upustio u kandidaturu. Ne kanim lupati glavom o zid, kazao je Josipović.

Iako je u posljednje vrijeme u lošem stanju, SDP je za Josipovića i dalje ključan faktor na tom dijelu političkog spektra i 'ne bio smio dopustiti atomizaciju scene'.

Glasnogovornik GLAS-a, Ismar Avdagić također smatra da je 'okrupnjavanje na oporbenom lijevom centru jedina odgovorna politika'.

I GLAS i Naprijed Hrvatska nadaju se da će ujedinjavanje uspjeti, no ako i ne uspije, neće biti gorčine.

- Ako razgovori ne uspiju, želimo im mnogo sreće, a mi nastavljamo dalje punim jedrima s Amsterdamskom koalicijom, kazao je Avdagić.

Sličnu izjavu, samo bez Amsterdamske koalicije, dao je i Josipović. Za njega bi ujedinjenje Naprijed Hrvatske i GLAS-a bilo ujedinjenje dvije slične i komplementarne stranke. GLAS je vidljiviji u javnosti, što je logično jer je prisutan u Saboru, dakle na nacionalnoj pozornici. S druge strane, u nizu mjesta, primjerice Petrinji i Zadru, Naprijed Hrvatska ima bolje i jače lokalne organizacije, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:39