KOMENTAR NA AFERU SPICE

Ivo Josipović: Vlada kojoj se dogodio slučaj Polančec nije funkcionirala dobro

Prema optužnici, Damir Polančec sumnjiči se za organizaciju zločinačke mreže zbog Podravke
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ne znam kako je funkcionirala Vlada u kojoj je Damir Polančec bio potpredsjednik, ali zasigurno Vlada u kojoj je uopće moguće da se dogode takve stvari nije funkcionirala dobro - rekao je danas predsjednik Ivo Josipović komentirajući optužnicu u kojoj je Polančec osumnjičen da je organizirao zločinačku mrežu za preuzimanje Podravke.

Isti članovi Vlade

Na dodatno pitanje novinara nije li Vlada u kojoj je sjedio Polančec po sastavu uglavnom jednaka današnjoj Josipović nije želio uspoređivati i ulaziti u ocjene funkcionira li današnja Vlada dobro.

Dvanaest od 19 članova sadašnje Vlade premijerke Kosor sjedilo je i u Vladi premijera Sanadera u kojoj je Polančec radio sve za što je danas optužen. Na pitanje što kao predsjednik može učiniti da potakne gospodarski oporavak, od kojeg je, sudeći prema mlakom rebalansu proračuna, Kosoričina Vlada u velikoj mjeri odustala, Josipović je rekao da je “iz ovog ureda došlo jako puno inicijativa”.

Tematska sjednica

- Mogao bih potaknuti i sazivanje sjednice Vlade na temu oporavka… - rekao je Josipović odgovarajući na pitanje planira li to učiniti - ... ali takva sjednica saziva se zajedno s premijerkom i ona ima smisla ako će s nje svi izaći spremni za konkretne poteze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:43