NAJSLABIJA KARIKA JE...

Jadranka Kosor najavljuje: Do promjena u Vladi doći će vrlo brzo

 Danijel Soldo/Cropix

PLETERNICA - Ne možemo, niti smijemo, komentirati nepravomoćne presude. Prema tome, moramo pričekati da presuda bude pravomoćna i nakon toga ćemo donijeti odluku - kazala je u ponedjeljak u Pleternici predsjednica Vlade Jadranka Kosor o stranačkoj sudbini bivšeg ministra Berislava Rončevića koji je nepravomoćnom presudom u aferi kamioni osuđen na 4 godine zatvora.

Na upit kako komentira izjave predsjednika SDP-a, Zorana Milanovića, da Vlada spava i ne brine o nacionalnim interesima, predsjednica Vlade bila je znatno razgovorljivija.

- Čini se da je Milanović prespavao punih sedam godina, tj. od 2003. kada je Vlada, pod vodstvom SDP-a, predala MOL-u upravljačka i vlasnička prava odlukom 25 posto + jedna dionica, kazala je premijerka podsjetivši predsjednika SDP-a kako od ponude MOL-a nije prošlo sedam godina, već samo jedan radni dan.

- Nije točno da Vlada šuti. Još u petak sam rekla da će Vlada razmotriti sve mogućnosti i očitovati se već ovoga tjedna - rekla je Jadranka Kosor. Premijerka je negirala špekulacije o osnivanju Ministarstva koje bi se bavilo investicijama, te naglasila kako je kazala da će biti osvježenja u cilju pojačanja aktivnosti na ostvarivanju nekih od 30 velikih projekata i investicija u slijedećoj godini.

- Moja vizija je, što se tiče investitora, da imaju nekoga tko će ih "voditi pod ruku“ kako bi se sve išlo brže, kako bi poboljšali efikasnost. - kazala je Kosor, dodajući kako će do promjena u Vladi doći vrlo brzo. Zamjerila je lokalnoj upravi i samoupravi na inertnosti te pozvala načelnike, gradonačelnike i župane da, bez obzira kojoj stranci pripadaju, na veću efikasnost kada su u pitanju veliki projekti.

Premijerka Jadranka Kosor je u društvu Vladimira Šeksa danas je posjetila Pleternicu na Dan njena zaštitnika sv. Nikole. Tom prilikom je otvorila školsku sportsku dvoranu u koju je investirano 18 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:22