UŽAS

Jaka bura u Sinju odlomila kamen sa stare kuće, pogodio je curicu (9) u glavu: Životno je ugrožena!

Djevojčica je prevezena u splitski KBC na pružanje liječničke pomoći.

Ilustrativna fotografija

 Jure Miskovic /Cropix

Devetogodišnja djevojčica koja je teško ozlijeđena nakon što joj je danas zbog jakiih udara bure u Sinju kamen s kuće pao na glavu hitno je operirana u KBC-u Split.

- Zaprimljena je devetogodišnja pacijentica s teškom ozljedom glave koja zahtijeva liječenje u Zavodu za intenzivnu pedijatriju nakon hitne neurokirurške operacije. Opseg ozljede ćemo vidjeti u sljedećim danima pa ćemo tada moći reći više i o prognozi - kazao je novinarima dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split

Navodi kako je djevojčica pretrpjela jako tešku ozljedu glave s prijelomom kosti te da je podvrgnuta opsežnom neurokirurškom zahvatu.

- U ovom trenutku nemoguće je govoriti je li u životnoj opasnosti ili nije jer je sedirana. Ostat će neko vrijeme na respiratoru, to je normalna procedura. Sami opseg ozljede vidjet će se tek s protekom vremena kada ćemo moći govoriti o mogućim komplikacijama - pojasnio je dr. Krnić.

Iz PU splitsko-dalmatinske su za Slobodnu Dalmacija ranije kazali da je, oko 10 sati, uslijed udara vjetra došlo do pada kamena sa stare kuće koji je pao djevojčici na glavu.

Djevojčica je prevezena u splitski KBC na pružanje liječničke pomoći.

- U 10.35 sati zaprimljena je devetogodišnja djevojčica s ozljedom glave. Medicinska obrada je u tijeku i po prispijeću nalaza, poduzet će se sve potrebne mjere liječenja - kazala je ranije Kristina Bitanga, glasnogovornica splitske bolnice.

Na mjestu gdje se dogodila nesreća obavljen je policijski očevid.

DHMZ upalio crveni meteoalarm

Podsjetimo, za Jadran je u subotu najavljena umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova na udare i olujna. DHMZ je upalio crveni meteoalarm za četiri regije, i to Kvarner, Velebitski kanal te Sjevernu i Srednju Dalmaciju.

Policija je danas građane upozorila da ne izlaze, osim ako nije neophodno te da ne prolaze ispod starih građevina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:29