PREDSJEDNIK IDS-A

Jakovčić: Na jesen će se održati prijevremeni izbori

Pula, 140210.U pulskom hotelu Histria, povodom svog 20. rodjendana IDS je organizirao slavlje za svoje clanove i simpatizere. Takodjar je odrzan i 22. sabor IDS-a. Na proslavu rodjendana dosli su celnici mnogih parlamentarnih stranaka. Iz SDP-a Zoran Milanovic, u ime HDZ-a Gordan Jandrokovic, iz HSLS-a Darinko Kosor, Jozo Rados HNS, Mirjana Galo SDSS, Silvano Hrelja HSU. Nedzad Hodzic HBDS... Na slici ja Ivan Jakovcic, predsjednik IDS-aFoto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

PULA - Danas sam dobio naznake da će doći vjerojatno do prijevremenih parlamentarnih izbora, koji bi se mogli održati u kasnu jesen. Stoga smo 14. ožujka u Labinu dogovorili susret predsjednika SDP-a, HNS-a i IDS-a, na kojem ćemo dogovoriti politiku nove Vlade nakon pobjede na parlamentarnim izborima - kazao je predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare u ponedjeljak navečer.

Nije želio otkriti od kuda su stigli takvi signali, već je naglasio kako je takva informacija upozorenje oporbi da bude svjesna odgovornosti za preuzimanje buduće nove Vlade, u kojoj će sudjelovati IDS.

Po njegovim riječima na susretu u Labinu sa Zoranom Milanovićem i Radomirom Čačićem IDS će predložiti model regionalizacije i fiskalne decentralizacije Hrvatske,kojeg treba pretočiti u zakon. On smatra da će HDZ, na čelu s dinamičnom i hrabrom premijerkom i predsjednicom stranke, koju oporba želi pobijediti, nametnuti nov ritam izlaska na parlamentrane izbore i drugačije odigravanje utakmica na političkoj sceni, svjesna kako joj je oporba prepreka za održavanje na vlasti.

U prilog tomu je naveo da su pregovori oko ulaska u EU okončani, da će turistička sezona ubrizgati financijsku „infuziju“ proračunima i tvrtkama, a svoju veliku popularnost Jadranka Kosor želi što bolje iskoristiti, u namjeri da ostane na vlasti.

- To može jedino ako nas pobijedi na idućim parlamentarnim izborima, u suprotnom, neće imati ozbiljnu političku budućnost. Zato se trebamo dogovoriti i pripremiti da kvalitetnim izbornim programima,budemo jedina alternativa sadašnjoj vlasti na glasačkim listićima - poručio je Jakovčić.

Pozvao se na rezultate istraživanja javnog mišljenja,po kojima koalicija SDP, HNS i IDS, ima prednost u odnosu na HDZ-ovu koaliciju, kao i na predsjedničke izbore, koji su potvrdili kako lijevi centar ima velike šanse na slijedećim parlamentarnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:23