BIVŠI GRADONAČELNIK METKOVIĆA

JAMBO 'Petrov laže o putnim troškovima, potrošio je barem 1,5 mil. kn, a stalno je u Metkoviću'

'Oni su ultra desna stanka. Nema ni jedan promil šanse da koaliraju s Narodnom koalicijom. Oni se vide jedino s HDZ-om. To su nasljednici Željke Markić i Hrasta', kazao je Jambo o Mostu nezavisnih lista.
 CROPIX

Otkako je postao potpredsjednik Vlade, Božo Petrov je živio na relaciji Metković-Zagreb. Ta njegova putovanja izazvala su veliko zanimanje javnosti zbog putnih troškova i troškova osiguranja, koje mu je dodijeljeno kao štićenoj osobi druge kategorije. Iako on niti itko iz Vlade nije iznio stvarni ukupni trošak putovanja i boravka u Metkoviću policije iz njegove pratnje, mediji su došli do cifre od 87 tisuća kuna, koliko je u proteklih šest mjeseci potrošeno iz državnog proračuna na osiguranje i putovanja prvog potpredsjednika Vlade. Međutim, bivši gradonačelnik Metkovića i Božin glavni oponent, Stipe Gabrić Jambo tvrdi da je riječ o znatno većem iznosu, koji premašuje milijun kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Zaštitili su se kao medvjedi

Na čemu temeljite te svoje tvrdnje?

- Moram kazati da je sramotna izjava potpredsjednika Vlade, Bože Petrova da je to tajna jer je on štićena osoba. Moram napomenuti svim poreznim obveznicima Republike Hrvatske da je na prvoj sjednici Vlade izmijenjena uredba o štićenim osobama jer do sada nikada potpredsjednici vlade nisu bile štićene osobe kao ni njihove supruge i roditelji. Znači, oni su sebe na prvoj sjednici Vlade zaštitili kao medvjede.

Pričati o troškovima od 87 tisuća kuna je presmiješno. Za 27 dolazaka u Metković da službeni audi napravi 28 tisuća kuna mogu objesiti mačku o rep. Na primjer, golf šestica za 27 odlazaka u Zagreb plus troškovi autoceste od 450 kuna napravi puno veći trošak od 28.700 kuna, koliko oni tvrde da je napravio vladin audi.

Ali to je licemjerno, a još je licemjernije reći da je morao dolaziti vikendom u Metković jer mu je doktor specijalist savjetovao da zbog djece dolazi u Metković. Ja ga pitam je li i ovih 100 tisuća Hrvata koji su otišli iz zemlje dobilo savjet specijalista da dolaze vikendima vidjeti svoju djecu.

Pa koliki su ti troškovi putovanja i osiguranja po vašem mišljenju?

- Izjava da ide ponedjeljkom u Zagreb, a petkom se vraća je čista laž jer je on više proveo vremena u Metkoviću negoli u Zagrebu. Može se provjeriti koliko su vozač i čuvari Bože Petrova spavali u Metkoviću i koliko su puta nedjeljom išli u Zagreb.

Struka kaže da ovakvo čuvanje i putovanje štićene osobe državu košta na godišnjoj razini oko 1,5 milijuna kuna. Potpredsjednika Vlade Božu Petrova, vidio sam u Sinju, i danas čuvaju dvojica čuvara. Iako ministar Orepić kaže da to ne košta ništa, njih ipak netko treba platiti, a to su porezni obveznici ove države.

Njihova 'reforma' je otpuštanje ljudi

Ali i vi ste bili saborski zastupnik i putovali ste u Zagreb, a nakon što ste otišli s vlasti u Metkoviću i vama su spočitavani enormni putni troškovi i korištenje gradskog vozila?

- Kada su dobili vlast u Metkoviću stalno su pričali o mojim putnim troškovima. Nije li to licemjerno.
Za razliku od Bože Petrova ja sam četiri godine bio saborski zastupnik. Za to vrijeme nisam uzeo ni jedan putni nalog, ni jednu kunu na odvojeni život, nisam imao stan. O tome ću donijeti potvrdu iz tajništva Sabora.
Govoriti o reformama i govoriti da je on drukčiji od HDZ-a i SDP-a je potpuna besmislica. Pozivam javnost da dođu u Metković i uvjere se u uspjehe sekte Most. Neka svi vide projekte koje su završili i započeli.

Samo neka izuzmu projekte bivše gradske vlasti na čelu sa Stipom Gabrićem Jambom. Njihova reforma je da su otpustili deset ljudi u gradskoj upravi, među njima samohrane majke i hrvatske branitelje, uhljebili su pedeset svojih uhljeba, a grad Metković su oštetili za 1,5 milijuna kuna. Sve sam to prijavio Uskoku.

Uskok je odbacio vašu prijavu?

- Ma hajte molim vas. Ne bih se iznenadio da na nekoj listi Mosta osvane glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan. On je već odavno u koaliciji s Božom Petrovom.

Most je ultradesnica

Što ako Petrov i Most koaliraju s Narodnom koalicijom?

- Oni su ultra desna stanka. Nema ni jedan promil šanse da koaliraju s Narodnom koalicijom. Oni se vide jedino s HDZ-om. To su nasljednici Željke Markić i Hrasta.

Jeste li vi budući ministar poljoprivrede ?

- Ne, to me ne zanima. Ne bih bio ministar poljoprivrede da mi daju cijeli Zagreb. Ja ću Narodnoj koaliciji donijeti dosta glasova. Ja sam njihov joker u 10. izbornoj jedinici - kazao je Jambo za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:53