TOMISLAV ČULJAK

JEDAN OD NAJUTJECAJNIJIH HDZ-ovaca O BERNARDIĆU 'To je čovjek bez sadržaja. Pretendira biti premijer, a istupa ispod svih civilizacijskih razina'

Tomislav Čuljak
 Goran Mehkek / CROPIX

Tomislav Čuljak, HDZ-ov tajnik za odnose s političkim strankama, novinarima je komentirao izjavu šefa SDP-a Davora Bernardića i HDZ-ovu strategiju za predstojeće parlamentarne izbore.

Bernardić je u nedjelju na konferenciji za novinare izvrijeđao predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nazvavši ga "rektalnim alpinistom".

- Puno riječi je teških palo... Istupanje predsjednika Milanovića, a posebno gospodina Bernardića koji pretendira biti premijer, koja su ispod svih civilizacijskih razina i govori da nema sadržaja u tom čovjeku. Siguran sam da neće dobiti potporu građana na izborima, kad god oni bili - prokomentirao je Čuljak za N1 televiziju.

- Bilo je vidljivo da su aktivnosti bile smišljene da se naprave podjele u društvu i mobilizira određen dio birača. Mi u tome nismo htjeli sudjelovati. Oni se ovako pripremaju, to je njima na čast - dodao je, osvrnuvši se time i na odlazak Milanovića sa svečanosti u Okučanima.

Jandroković je prijavio policiji prijetnje smrću za koje vjeruje da su izravna posljedica uvreda koje je na njegov račun iznio Bernardić.

- Ako je dobio prijetnje, treba prijaviti. Pitanje je uzroka. Da li netko tko želi biti premijer treba ovako istupati, upotrebljavati takve izraze - rekao je Čuljak. Kaže da to govori sve o Bernardiću i bilo bi korektno da se ispriča. Nije razgovarao s Jandrokovićem, ali ga, kaže, razumije.

Potencijalnu koaliciju Miroslava Škore zasad je, kaže, prerano komentirati.

- To su najave gospodina Škore i potencijalnih partnera, nisu se još dogovorili. Mi razmatramo opcije kojima će HDZ ići na izbore i opcije nakon izbora, tko su nam prihvatljivi partneri. HDZ neće ići u nikakvu suradnju s SDP-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:01