SASLUŠANJE U RIMU

Jesu li u Međugorju autentična ukazanja? Vidjelica svjedočila o svojim redovitim i čestim viđanjima Bogorodice

RIM - Međugorska vidjelica Ivanka Ivanković-Elez (45 u utorak) osobno je svjedočila pred kardinalom Camillom Ruinijem o svojim iskustvima s Bogorodicom, koju viđa svakoga 25. lipnja - prenosi rimski Il Messaggero u subotu.

Provjera autentičnosti

U Rimu, naime, ovih dana ponovo zasjeda Međunarodno istražno povjerenstvo za proučavanje fenomena ukazanja Gospe u Međugorju, osnovano lani pri vatikanskoj kurijalnoj Kongregaciji za nauk vjere. Kardinal Ruini je predsjednik Međunarodnoga istražnog povjerenstva koje radi bez nazočnosti javnosti i bez objavljivanja svojih gledišta.

Povjerenstvo priprema za Kongregaciju o nauku vjere mišljenje jesu li u Međugorju autentična ukazanja, što tvrde franjevci iz Hercegovačke provincije Male braće, a odbacuju teritorijalno nadležni mostarsko-duvanjski biskupi, prvo Pavao Žanić, pa Ratko Perić.

Daleko od kraja

Iako se pretpostavljalo da bi Međunarodno povjerenstvo nešto i dalo u javnost budući da je u sljedeću subotu 30-godišnjica “međugorskog fenomena”, kardinal Ruini je odbio išta o tome reći naglasivši: “Ako sam drugim članovima komisije zabranio da išta izjavljuju, onda ne mogu ni ja ništa kazati”.

Ipak je na izravno pitanje hrvatskog novinara Silvija Tomaševića je li kraj rada blizu, s obzirom na skoru 30-godišnjicu navodnih ukazanja u Međugorju, rezolutno rekao: “Još smo daleko od zaključenja rada”.

I dok Ruini šuti - netko je očito progovorio, pa je u Messaggeru objavljeno da je vidjelica Ivanković-Elez detaljno i uvjerljivo odgovorila na pitanja Međunarodnog povjerenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:43