VIŠEMILIJUNSKA ŠTETA

Još jedna afera u HŽ-u: Otkriveni novi slučajevi krađe goriva! Kradu se i po cijele cisterne

Predsjednik uprave u HŽ-ovoj tvrtki Remont i održavanje Sebastijan Vukušić nakon prijave slučaja policiji dobio je prijetnje smrću
Split, 030809.Danas u 15.10 je krenuo prvi vlak u pravcu Zagreba nakon tragedije koja se dogodila 24.7. kada je nagibni vlak iskocio iz tracnica kod mjesta Rudine pored Kastela pri cemu je poginulo sestoro putnika a pedesetak ih je bilo ozljedjedjeno. Hrvatske zeljeznice bile su pod pritiskom kritike javnosti zbog odrzavanja tracnica i vlakova. U vlaku je na polasku u Splitu bilo gotovo stotinu domacih i stranih putnika koji nisu iskazivali strah zbog nedavne nesrece.Na fotografiji: vlak krece tocno na vrijeme.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

ZAGREB – Otkriveni su novi slučajevi krađe goriva u HŽ-ovoj tvrtki Remont i održavanje. Milijunsku štetu policiji je prijavio predsjednik uprave te tvrtke Sebastijan Vukušić. Odmah je primio prijetnje smrću, a jučer su zbog dojave o postavljenoj bombi, srećom lažnoj, evakuirani djelatnici tvrtke, javlja HTV .

Vukušić je kazao kako gorivo kradu organizirane skupine radnika - koji znaju kako krivotvoriti dokumente te kada i gdje mogu otuđiti gorivo. Dodao je i kako postoje i oni koji su zavjetom šutnje dobivali svoj dio. Iza svega, kaže Vukušić, stoje niže rangirani djelatnici koji kradu gorivo godinama - i to cijele cisterne.

- To su neki relikti vremena u kojima je bilo dopušteno, pod krinkom nekih socijalnih prava, iskorištavati našu imovinu - navodi Vukušić te dodaje kako ide u 'borbu do kraja'.

Otkad je u svibnju došao na čelo tvrtke, Vukušić je, kaže, spasio 400 radnih mjesta, spriječio stečaj, financijski sanirao tvrtku i osigurao pozitivno poslovanje. Zauzvrat, dodaje, dva tjedna nakon što je došao - prijetilo mu se smrću.

- Ovo je jedna od afera. Bit će ih još, vjerujte, mi idemo u raščišćavanje ovog kriminala do kraja. Na godišnjoj razini u cijelom sustavu HŽ holdinga nestaje negdje ili su štete preko 10 milijuna kuna godišnje - kazao je za HTV predsjednik Uprave HŽ-a Zlatko Rogožar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 22:36