LOVI PREDIZBORNE BODOVE?

Josipa Rimac želi držati govor uz predsjednicu iako nije gradonačelnica

Šef Udruge veterana 4. gardijske brigade - podružnica Knin, Josip Bebek, izjavio je da su Josipu Rimac predložile braniteljske udruge
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Uz predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, na obilježavanju 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, 5. kolovoza u Kninu, govor bi u ime branitelja trebao održati predstavnik Specijalne policije Ivica Glavota.

No, zanimljivo je da je u prijedlogu programa obljetnice među govornicima predviđena i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Taj je podatak iznenadio neke i u samom protokolu jer Josipa Rimac više nije na funkciji pa smatraju kako bi logičnije bilo da govor održi sadašnji gradonačelnik Nikola Blažević, kako je to bilo prijašnjih godina.

- Ne vidim previše smisla u tome da Rimac drži govor. Predizborno je vrijeme, ne trebaju nam tenzije - smatra nekoliko naših sugovornika.

Neka se dokaže

No, Josip Bebek, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade - podružnica Knin, kaže da su Josipu Rimac predložile braniteljske udruge.

- Josipa Rimac je deset godina bila gradonačelnica i uvijek je pomagala braniteljima. Smatramo da i ove godine treba održati govor - izjavio je Bebek. Na pitanje o sadašnjem gradonačelniku kaže da on “možda može govoriti dogodine ako bude radio i pomagao kao Rimac”.

Zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić potvrdio nam je da je inicijativa za Josipu Rimac stigla od Udruge branitelja iz Knina.

- Ne vidim u tome ništa sporno, Rimac je predložena kao domaćica grada Knina i puno je učinila za branitelje - rekao nam je Vukić.

- Mislim da je manje bitno tko će na obljetnici govoriti. Važno je da se Dan hrvatskih branitelja dostojanstveno obilježi, a posebno nam je bitno prikupljanje novca za obnovu vodotornja u Vukovaru - kazao je Vukić koji je član organizacijskog odbora u kojem se još nalaze Tomislav Ivić, zamjenik ministra obrane i ujedno šef odbora, potom Davor Blažević, zamjenik ministra unutarnjih poslova, Ante Deur, savjetnik u Uredu predsjednice, gradonačelnik Knina Nikola Blažević, Siniša Kovačić, v.d. ravnatelja HRT-a, te Josipa Rimac.

Program

S obzirom na skore izbore, nema sumnje da će političari iskoristiti obljetnicu Oluje i kao uvod u kampanju pa ne čudi što mnogi smatraju da je i Rimac ovu prigodu iskoristila kako bi se ponovno našla u prvom planu. Naime, Rimac je, kako pričaju HDZ-ovci, praktički u zadnje vrijeme ostala bez svih pozicija, a male su šanse da će biti i na listi za skore izbore.

- Promocijom u Kninu Josipa Rimac vjerojatno želi vratiti dio stare slave - komentirali su neki u HDZ-u.

Obilježavanje Oluje počet će okupljanjem državnog vrha na kninskoj tvrđavi, slijede mimohod, polaganje vijenca, govori i misa, a sve će završiti koncertom Thompsona i prijatelja te vatrometom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:39