LIČKI SDP

'Josipović će uskoro Milanoviću dati mandat za sastavljanje Vlade'

 Željko Popović/Cropix

GOSPIĆ – Uskoro će doći vrijeme kada se predsjednik Ivo Josipović dati mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade Zoranu Milanoviću. Što prije HDZ ode s vlasti Hrvatska će se prije spasiti, rekao danas u Gospiću Željko Jovanović, saborski zastupnik SDP-a na četvrtoj stranačkoj konvenciji za Ličko senjsku županiju.

Vrh SDP-a iskoristio je izbornu konvenciju za orkestrirani napad na HDZ-ovu vlast sa sjevera i juga jer su na konvenciju osim Jovanovića došli potpredsjednik SDP Zlatko Komadina, saborski zastupnici Ingrid Antičević Marinović i Luka Denona koji su istaknuli da će u kotaču koji se okreće prema pobjedi SDP-a i preuzimanju vlasti udio dati i SDP-ovci u Ličko-senjskoj županiji koje HDZ tretira kao nigdje drugdje građanima drugog reda.

- HDZ vodi zemlju od blagostanja preko banane do bankrota u brodolom koji će biti sličan kao u Grčkoj. Sramotno je da Jadranka Kosor dobiva nagrade za borbu protiv korupcije, ona to kozmetički radi nakon odlaska Ive Sanadera zbog europskih batina i unutarstranački sukoba. Kosor mi izgleda kao svjedok pokajnik, dodao je Željko Jovanović koji je dolazeći u Gospić primijetio uz cestu table HDZ-a i pitao se jesu li ih platili.

Ingrid Antičević Marinović rekla je da je SDP odgovorna oproba, pa će biti i odgovorna Vlast.

- HDZ je iz domoljubne stranke postao koristoljubna i usput su nas doveli do samog ruba provalije, izjavila je Ingrid Antičević Marinović koja je u punom hotelu SDP-ovca primijetila da u Ličko-senjskoj županiji nestaje straha.

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a, rekao je da je Hrvatskoj nužan veliki gospodarski zaokret, dodao da još puno toga treba hitno napraviti, a najviše promjenu monetarne politike.

- Banke u Hrvatskoj u stranom vlasništvu svojim tvrtkama daju kredite u kojima su kamate upola manje nego one što daju našim tvrtkama, kaže Zlatko Komadina koji tvrdi da SDP ne ruši vlast već samo ukazuje da su za Hrvatsku danas najbolje rješenje prijevremeni izbori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 16:21