POSJET SARAJEVU

Josipović: Dejan Jović mi nije pisao govor

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović reagirao je danas na tekst u tjedniku Globus u kojem je njegov glavni analitičar Dejan Jović prozvan kao “ideolog treće Jugoslavije”. U tekstu je, među ostalim, navedeno da predsjednikovu politiku prema Srbiji kreira upravo taj ugledni znanstvenik i politolog, te da je on autor prošlotjednog Josipovićeva govora u Sarajevu.

“Potpuno je netočno da mi je Jović pisao govor. Taj sam govor napisao sam. Jović je bio u Londonu kada se pripremao taj susret”, izjavio je šef države za HTV.

Josipović je istaknuo da je Dejan Jović izniman stručnjak i politolog koji dobro poznaje međunarodne odnose, ali da nije sudjelovao u pripremi njegova prošlotjednog posjeta Bosni i Hercegovini. Navode u medijima komentirao je i sam Jović.

“Više sam puta rekao i napisao da je bilo kakva obnova Jugoslavije apsolutno nemoguća i nepoželjna. Prikazuju Josipovića kao osobu kojom se može manipulirati, a mene kao nekog svemoćnog manipulatora. To je uvredljivo i za predsjednika i za birače”, rekao je Jović za jedan dnevni list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:54