KAMPANJA SE ZAOŠTRAVA

Josipović: Jedan kandidat je javnu TV pretvorio u privatnu

 Željko Hajdinjak/CROPIX

OSIJEK – SDP-ov kandidat za hrvatskog predsjednika Ivo Josipović subotu je predizbornu kampanju proveo obilazeći Osječko-baranjsku županiju.

U Bizovcu je tako priznanjem i sa zadovoljstvom ocijenio činjenicu da provedene ankete pokazuju kako ima najveću podršku građana u odnosu na sve predsjedničke kandidate. - One su indikator i bolje da su dobre, ipak svjestan sam kako su najvažniji rezultati one ankete 27. prosinca na izborima. Za to se i pripremam – poručio je Josipović.

Također je prokomentirao i slučaj Davora Huića, sada već bivšeg člana njegovog izbornog stožera, navodeći kako nije znao da je njegova tvrtka Briefing obavila medijsku analizu o vjerodostojnosti informativnih emisija i TV voditelja nacionalnih televizija, prema kojemu je HTV favorizirao Bandića. Sporno je pribrojenih 26 minuta emisije Otvoreno u kojemu Bandić nije sudjelovao, a koje su uključene u zbroj vremena njegove zastupljenosti u zadanim emisijama za analizu Dnevnik i Otvoreno. - Ja to nisam znao i on to nije trebao raditi jer se radi o svojevrsnom sukobu interesa. Davor Huić je uvidio da je pogriješio, postupio je moralno i izašao iz našeg tima. Ovdje se ne smije zaboraviti suština, a to su rezultati koji pokazuju da je jedan kandidat javnu televiziju pretvorio u privatnu. Oni koji to dovode u sumnju lako mogu ponovno prebrojati minute, no to nije moj posao - ustvrdio je SDP-ov predsjednički kandidat.

Josipović je izjavu svog Milana Bandića da ga mediji prate jer ima najkvalitetniji program, prokomentirao upitom protukandidatu "zna li on za ikakav program".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 18:19