PREDSJEDNIKOVA PORUKA

Josipović na Faceu: Europa je s Hrvatskom dobila jedan od najljepših europskih prostora

Predsjednik smatra kako će i Hrvatska i Europa profitirati našim ulaskom u EU
Bruxelles, 091211.Hrvatska je potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji. Povijesni potpis u ime RH u Bruxellesu na pristupni ugovor stavio je predsjednik Ivo Josipovic i predsjednica vlade Jadranka Kosor, a u ime EU-a, sefovi drzava ili vlada zemalja clanica. Potpisuju se dva dokumenta - Ugovor o pristupanju i Zavrsni akt.Na slici: Ivo Josipovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je potpisivanje Pristupnog ugovora kojeg je Hrvatska potpisala s Europskom unijom na svom Facebook profilu . Josipović je u svojoj poruci izjavio kako Hrvatska svoju suverenost ne predaje Europskoj uniji, već dio suverenosti ulaže u EU. Ulaskom u tu zajednicu Hrvatska će donijeti svoje iskustvo promotora mira, demokracije i vladavine prava te će pridonijeti uspješnom nastavku procesa proširenja na susjedstvo.

- S Europom je Hrvatska bogatija, s Hrvatskom je Europa bogatija - zaključio je predsjednik.

Prenosimo cjelokupnu poruku predsjednika Ive Josipovića

Svoju teško stečenu suverenost Hrvatska danas ne predaje Europskoj Uniji. Danas Republika Hrvatska dio svoje suverenosti ulaže u Europsku Uniju.

Ovim činom Europa je s Hrvatskom dobila jedan od najvrednijih i najljepših europskih prostora, ali nadasve Republiku Hrvatsku kao iskusna promotora mira, demokracije i vladavine prava u dijelu Europe koji se, nakon potresa završetka prošlog stoljeća, još uvijek stabilizira.

Hrvatska je u Europi tu da svojim iskustvom i uspjehom pridonesemo uspješnom nastavku procesa proširenja na naše susjedstvo.

S Europom je Hrvatska bogatija, s Hrvatskom je Europa bogatija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:22