NAJAVA ULASKA INSPEKCIJE U DINAMO I HNS

Jovanović: 'Nitko ne može koristiti javna dobra i držati sportaše kao robovlasnik!'

 Ranko Šuvar / CROPIX

Što ćemo, ministre, s tim protuprirodnim bludom? Dok Dudu zabija za Hrvatsku, u loži kao najutjecajnija osoba u HR-nogometu sjedi čovjek koji od svakog njegovog gola do kraja karijere ima inkas, i ne samo od njega nego i od još nekolicine reprezentativaca (među njima i Modrića) u reprezentaciji koju odnedavno kontrolira kao već godinama Dinamo, gdje već ima nove potencijalne reprezentativce s kojima, pretpostavljamo, ima jednako lihvarske ugovore?

Sportska inspekcija će vrlo brzo prekontrolirati rad Hrvatskog nogometnog saveza i GNK Dinamo, a sve što se događa s Eduardom potvrda je da je Zdravko Mamić i dalje u sukobu interesa, a zakon je tu vrlo jasan! Zakon o sportskoj inspekciji odnedavno je u primjeni, svim sportskim savezima dali smo rok da do kraja godine usklade svoje pravne akte i poslovanje s novim propisima. Ustroj prvog stupnja sportske inspekcije je pri kraju, a ovih dana raspisat ćemo i natječaj za državne sportske inspektore i za glavnog sportskog inspektora. Prvi inspekcijski nadzor upravo je u tijeku, na temelju više prijava kontroliramo rad hrvatske odbojkaške udruge, a uskoro, rekoh, inspektori stižu i u nogomet.

Dok javnost čeka vaš najavljeni obračun s korupcijom, nepotizmom i sukobom interesa u hrvatskom nogometu, Zdravko Mamić je uzurpirao i HNS i nacionalno dobro, hrvatsku reprezentaciju, pa sad uz Dinamao ima i drugi poligon za protežiranje svojih igrača, odnosno za uništavanje sportskih karijera mladića koji ne pristaju na njegove lihvarske uvjete.

xIdemo korak po korak i u konačnici ćemo pokazati da u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta mislimo i radimo ozbiljno, a onda ni uspjeh ne može izostati. Tiha voda brijeg dere, kaže naš narod! Mislim da će nam tu i sam Eduardo moći jako puno pomoći. Moram priznati da bih i ja volio da sve ide puno brže, ali na žalost sustav je trom i spor, ima puno prepreka, ali i moj pomoćnik Skansi i ja imamo jasne ciljeve, strategiju i svakim danom sve jači alat! Ponavljam, nitko ne može koristiti javna dobra i držati sportaše praktično u robovlasničkom odnosu i tako se bogatiti, bez obzira bio to nogomet, odbojka ili rukomet, košarka ili neki treći sport!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:52