BURNO U ISTRI

Kajin o SDP-u i odnosu s IDS-om: To je nije destabilizacija Istre, nego krah Jakovčićeve politike

 Srećko Niketić/CROPIX

PULA - Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin rekao je danas komentirajući sinoćnju odluku Predsjedništva SDP-a Hrvatske o raspuštanju pulskoga i županijskoga SDP-a kako tu nije riječ o destabilizaciji Istre, nego je to potvrda kraha Jakovčićeve politike.

"Sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na lokalnim izborima je zapravo bio sporazum o podjeli fotelja u Puli. To nije sporazum s građanima jer on ne nosi nikakvu sinergiju, nego je to sporazum o foteljama", rekao je Kajin u izjavi za Hinu. Dodao je kako IDS-u ne treba potpisivanje nikakvih sporazuma, nego je pred tom strankom "sudbonosna poruka" i promjena politike, a ne zaštita pojedinaca, kroz koju će se "pružiti iste šanse i onima koji imaju članske iskaznice i onima koji su bez njih".

"IDS je narodna stranka koja treba vratiti svoje ljude. Osobno ne mislim donositi nikakvu odluku bez starih članova poput Uljančića, Fola i Heraka", rekao je Kajin i dodao kako se "županija ne može voditi kao kompanija ni samoposluživanje, niti kao kasa uzajamne pomoći". Istaknuo je da Istra ne smije biti više prostor za špekulacije.

Jakovčić nakon 20 godina gubi Istru ako se ne pomiri s Kajinom?

Po njegovim riječima, u tom slučaju nije riječ o destabilizaciji Istre, kako je to ocijenio Jakovčić, jer predsjednik SDP-a Zoran Milanović, istaknuo je Kajin, "nije ništa učinio protiv Istre", nego je sinoćnom odlukom zapravo poručio kako "na vlasti nije više ni Sanader ni Kosor te kako neće pristajati na politiku nagodbenjaštva i klijentelizma".

"Uostalom, Milanović je samo ove godine u Istru pustio gotovo 400 milijuna kuna, što za ceste, vode ili putem HEP-a", zaključio je Kajin, dodajući da su oni koji tvrde kako je na djelu destabilizacija Istre zapravo u panici jer, kako je rekao, znaju da Istra "ovaj put neće ginuti za onog tko sjedi na tri stolca, a za njega, budite sigurni, neće ginuti ni Kajin".

Damir Kajin opovrgnuo je glasine da prelazi u SDP.

"U Istri se možda osniva novi SDP između Jakovčića, Kozlevca, a možda i Flega, no s takvim SDP-om ne želim imati posla. Član sam IDS-a i tu želim ostati", poručio je Kajin i ponovio kako bez IDS-a i bez ljudi koji ga podupiru neće donositi nikakve odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:18