IMOVINA BIVŠEG ŠEFA HGK

KAKO ĆE DOKAZATI PORIJEKLO IMOVINE? Vidošević tvrdi: 'Za sve mogu zahvaliti roditeljima'

- Jedino sam siguran u to da će uspjeti dokazati porijeklo imovine - izjavio je Nadan Vidošević prilikom izlaska iz pritvora.

Bogata umirovljenica

Vidoševićeva imovina poprilično je velika, a mnogo toga glasi na članove njegove obitelji. Obiteljska vila na Gornjem Prekrižju u zemljišnim se knjigama vodi na majku šefa HGK Mariju Tudor Vidošević. Riječ je o zemljištu od 1350 četvornih metara na kojem su se vodile zabilježbe o kreditima ukupne vrijednosti 2,9 milijuna švicarskih franaka!

Imanje na Prekrižju rasprostire se na 1350 četvornih metara. Suvlasnik je turističkog objekta s pratećim objektom u Omišu. Posjeduje i pješčanu valu u Medulinu, šumsko i poljoprivredno zemljište Bratina u Pisarovini te zemljište u Kupresu u BiH. Tu je i vrijedna zbirka suvremenoga slikarstva i kiparstva, u njegovoj kući policija je popisala i oduzela ukupno 538 umjetničkih djela.

‘Oplodio’ kapital

Također ima 14.000 dionica Kraša, kolekciju vrijednih satova, dva automobila.

Vidošević je na pitanja o porijeklu imovine odgovarao da je imao solidnu startnu poziciju zahvaljujući roditeljima, a poslije je to, tvrdi, uspio “oploditi”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:17