KALMETA O HAVARIJI TRAJEKTA:

Kalmeta: Malo je 'too much' tražiti moju ostavku, nisam ja vozio brod!

Ministar tvrdi kako se najvjerojatnije radi o pogrešci kapetana trajekta 'Tin Ujević' koji će zbog toga snositi posljedice
Zagreb, 261109.Sjednica Vlade RH u Banskim dvorima na Markovom trgu.Na slici: Bozidar Kalmeta, Ministar mora, prometa i infrastrukture.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta rekao je za Novu TV da je zahtjev za njegovom ostavkom nakon nesreće trajekta 'Tin Ujević' u splitskoj luci ispolitiziran. Kalmeta je izjavio i kako je za jučerašnju nesreću, prema sada dostupnim informacijama, kriv ljudski, a ne tehnički faktor.

- Ministarstvo je formiralo povjerenstvo koje radi na istrazi. Ja ne bih želio prejudicirati niti nekoga kriviti unaprijed, no kako stvari sad stoje, radi se o ljudskoj pogrešci - rekao je Kalmeta. Dodao je kako se najvjerojatnije radi o pogrešci kapetana trajekta 'Tin Ujević' koji će zbog toga snositi određene posljedice.

Udruga Zeleni, zbog jučerašnjeg onečišćenja mora, traži ostavku ministra Kalmete koju bi trebao snositi, tvrde, prema zapovjednoj odgovornosti, javlja Nova TV.

- Ništa drugo nisam ni očekivao, pa u prometu se takve stvari događaju. Zahtjev za ostavkom je ispolitiziran, jer kad je u pitanju ministarstvo sve je apsolutno funkcioniralo, od svih objekata sigurnosti plovidbe i svega ostaloga. Pa nisam ja vozio brod - ustvrdio je Kalmeta za i dodao kako ne može on još biti odgovoran za to što netko vozi brod ili auto ili kamion. - Malo je to 'too much' - ustvrdio je ministar Kalmeta.

Ministar je pohvalio resorne službe koje su nakon jučerašnje nesreće vrlo brzo reagirale. - Šteta nije van kontrole, vrlo brzo su svi reagirali. Iz splitske Lučke kapetanije tvrde da će sanacija biti gotovo, a tada bi se i promet u potpunosti trebao normalizirati - objasnio je Kalmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:07