DESNI SAVEZ ZA ZAGREB

Kalmeta o Bandiću: 'Ne vidim zašto HDZ negdje ne bi podržao i nekog nestranačkog kandidata'

 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Mi nismo raspravljali o podršci Milanu Bandiću tako da ja o tome ne znam ništa. Nisam ni čuo da se razmišlja o Bandiću, ono što ja mislim i znam je da će stranka dobro razmisliti koga kandidirati u Zagrebu i ići na pobjedu, komentirao je u Saboru potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta.

Na pitanje, je li Bandić osoba za to, Kalmeta je odgovorio kako on nije član HDZ-a.

- HDZ kad raspravlja, raspravlja o svojim članovima, ne raspravlja o nekim drugim kandidatima, ali dosad nismo još raspravljali ni o HDZ-ovim kandidatima. Hoće li se raspravljati, kako i tko će biti kandidati, ovaj tren uopće ne znam. I za Anđelku Visković ja sam prvi put čitao u novinama. Razne kombinacije, ali doista nismo još raspravljali i što ja znam, za ni jednog kandidata još ne znam da će biti kandidat na lokalnim izborima.

Na pitanje, kada će HDZ o tome raspravljati, Karamarko je ustvrdio kako su na sjednici predsjedništva u Rijeci okvirno dogovorili da bi do kraja godine ili u prvoj polovici siječnja imali kandidate za veće i važnije gradove i županije, a onda vjerojatno i za općine i za sve ostalo.

Na pitanje je li prihvatljivo da HDZ kandidira ljude koji nisu članovi stranke, Kalmeta je odgovorio:

- Ja općenito mislim da zašto ne bi HDZ, ako negdje nema dobrog i kvalitetnog kandidata koji može obavljati funkciju gradonačelnika ili nema takav rejting da može pobijediti, ja ne vidim zašto HDZ negdje ne bi podržao i nekog nestranačkog kandidata.

Glasnogovornica Oruč Ivoš: 'Podrška Bandiću ne dolazi u obzir!'

Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš opovrgnula je danas novinske napise da će HDZ na lokalnim izborima u svibnju podržati kandidaturu Milana Bandića za još jedan gradonačelnički mandat, ističući da će stranka ići s vlastitim kandidatom za gradonačelnika.

"Podrška Bandiću ne dolazi u obzir, ići ćemo s vlastitim kandidatom", rekla je Oruč Ivoš Hini, a na pitanje odnosi li se to i na možebitni drugi krug izbora, kazala je kako HDZ očekuje da će njihov kandidat ući u drugi krug. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:03