VATROGASCI U AKCIJI

Kanaderi gase požare na Dinari i kod Gračaca, planula i šuma kod Muća

 Luka Gerlanc / Ilustracija / CROPIX

Požare na Dinari i kod Gračaca i u subotu gase kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz Zemunika, izvijestili su iz Ministarstva obrane (MORH).

Airtractor s požarišta Srb-Gračac jedno je vrijeme djelovao i na požarištu koje se tek razvijalo na području Crnoga vrha kod Plitvičkih jezera.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 159 požara (60 u Šibensko-kninskoj, 51 u Splitsko-dalmatinskoj, 36 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan Istarskoj županiji).

Protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 1350 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 41.300 tona vode te je prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

U međuvremenu je buknuo i šumski požar u Neoriću pored Muća. Planuo je oko 15,30 sati, a na terenu požar gase vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava, doznaje se iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.

Prema prvim informacijama s terena, buknula je borova šuma i nisko raslinje, a vatrogasci kažu da se radi o teško pristupačnom terenu.

Požar gase vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Muća, Kaštela i Trogira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:23