NE BIRAJU SE SREDSTVA

Kandidati u šoku: Tko o nama širi prljave detalje iz biografija?

Ni mjesec dana prije izbora počele su kružiti biografije koje kompromitiraju kandidate za predsjednika Hrvatske
 Goran Mehkek/Cropix

ZAGREB - Kako se bliži prvi krug izbora 27. prosinca, tako se sve više zaoštrava i izborna kampanja. Sve su češća “prepucavanja” između pojedinih kandidata primjerice Andrije Hebranga, Dragana Primorca i Nadana Vidoševića, a jučer se pojavila i informacija da su počele kružiti i kompromitirajuće biografije gotovo svih predsjedničkih kandidata.

Izborni stožer Jutarnjeg: Doznajte sve o kampanji i kandidatima

U njima su navodno izneseni neki privatni podaci o Andriji Hebrangu, Ivi Josipoviću, Draganu Primorcu, Nadanu Vidoševiću, Vesni Pusić, Damiru Kajinu, Vesni Škare Ožbolt poput onih kako imaju mlade ljubavnice odnosno ljubavnike, da zlostavljaju žene, s kim se sve druže... čime ih se želi diskreditirati pred biračima.

U biografijama se navodno čak spominju i detalji razgovori koje su neki kandidati vodili sa svojim prijateljima i poznanicima.

Informacije o Kregaru

U stožerima nekih predsjedničkih kandidata potvrdili su nam da je i do njih došao glas o takvim biografijama. Budući da među “prljavim” biografijama svih važnijih kandidata navodno nema one Milana Bandića, odmah se upravo njega povezalo s idejnim tvorcem takve kampanje “ispod pojasa”.

U izbornom stožeru jednog od kandidata potvrdili su da su i oni čuli da se “u jednom stožeru” sprema takav scenarij.

- Nije teško pretpostaviti da bi Bandić bio spreman na tako nešto. Pa sjetite se samo kakve su sve informacije izlazile u javnost o Kregaru uoči lokalnih izbora - podsjeća naš izvor.

U stožeru Milana Bandića najodlučnije su odbacili spekulacije kako je upravo njihov kandidat glavni kreator ideje o kompromitirajućim biografijama.

- Milan Bandić nikada se nije služio takvim stilom. Niti na lokalnim izborima na kojima je četiri puta pobjeđivao nije išao s negativnom kampanjom prema svojim protukandidatima, pa to sigurno neće činiti niti sada. Vrlo se jednostavno može provjeriti kako Milan Bandić u dosadašnjoj predsjedničkoj kampanji nije rekao niti jednu ružnu riječ o ostalim kandidatima. Štoviše, ako bi netko rekao nešto protiv njega, upravo je on bio taj koji je tražio da se ne uzvraća istom mjerom - tvrde u Bandićevu stožeru.

Nikad se nije išlo tako nisko

U jednom stožeru su nam priznali da nisu ništa čuli o biografijama kandidata, ali i otkrili kako je do njih došla vijest da se “otkupljuju neke fotografije koje bi mogle kompromitirati Vidoševića”. Oni koji to pripremaju navodno takve fotografije pokušavaju nabaviti i u HDZ-u, čiji je Vidošević bio član. Nikada do sada se u kampanjama nije se išlo toliko nisko da se o protukandidatima puštaju biografije s najintimnijim, privatnim detaljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:52