VELIKE GUŽVE NA A1

KAOS NA AUTOCESTI ZAGREB - SPLIT Između čvora Perušić i tunela Grič kolona duga 15 kilometara

Zagreb, 140712.Naplatne kucice u Luckom.Na ulazu i izlazu sa autoputa na naplatnim kucicama u Luckom stvorena je guzva u oba smijera. Zbog manje prometne nesrece kolona vozila se proteze do sedmog kilometra u smijeru Karlovca.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Promet je pojačan na glavnim cestovnim pravcima, a osobito na autocestama A1 i A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane. Na naplati Lučko za izlazu s autoceste prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 3 km, javlja HAK.

Otežano i u koloni vozi se na autocesti A1: između mosta Gacka i tunela Plasina u smjeru Splita kolona je oko 6 km, a između čvora Perušić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko 15 km.

Zbog vrlo gustog prometa na autocesti A2 prema graničnom prijelazu Macelj, vozi se u koloni koja se proteže od naplate Trakošćan do naplate Sveti Križ Začretje.

Zbog gužve na izlazu na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona vozila koja se proteže na Istarski ipsilon duga je oko 2 km.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, a bit će u nedjelju od 12 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti D1 zabrana nema.

Zbog održavanja treninga i automobilističke utrke bit će zatvorena županijska cesta ŽC2219 Stubičke Toplice-Pila-Sljeme danas, u subotu, 31. kolovoza od 11.30 do 19 sati i sutra, u nedjelju, 1. rujna od 10 do 18 sati. Obilazak: županijskom cestom ŽC2220 Strmec Stubički-Kraljev Vrh-Zagreb-Sljeme i obrnuto.

Do 31. kolovoza do 19 sati zbog održavanja sajma “Agroexpo” u Virovitici je zatvoreno uže središte grada: Rusanova ulica na dijelu od državne ceste D2 (kružni tok kod kavane “Nova” ) do raskrižja sa Bečkom ulicom. Obilazak je označen privremenom prometnom signalizacijom.

Zbog međunarodnog otvorenog prvenstva Splita i Kup-a Hrvatske u triatlonu na području Splita, 31. kolovoza u vremenu od 10:40 do 11:10 te od 13.20 do 15 sati za vrijeme biciklističke utrke bit će zatvorene prometnice na relaciji od uvale Bene-ceste prije kružnog toka-Institut-Vila Dalmacija-skretanje za Obojenu svjetlost-Institut-Bene.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:47