PROMET PREMA MORU

KAOS Puše najjača bura u zadnjih 12 godina, bukti požar, zatvorena autocesta i obilaznica...

 Jure Mišković/HANZA MEDIA

Zbog jake bure i požara, iz HAK-a upozoravaju na izrazito otežan promet u zoni tunela Sveti Rok, u smjeru Zadra i Šibenika, pa vozačima savjetuju da, ukoliko je moguće, odgode putovanje.

U izvanrednoj obavijesti iz HAK-a također izvješćuju da su zbog olujnog vjetra zatvorene: A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog gustog prometa na autocesti A1 kolone su na izlazu na sljedećim čvorovima: za smjer Split - Gornja Ploča - 5. km, Sveti Rok - 2. km, Maslenica - 3. km, a za smjer Zagreb - Zadar 2 - 11. km i Posedarje - 3. km, izvijestili su iz Informativnog centra HAK-a

Danas su inače, u podvelebitskoj dionici, u zadnjih 12 godina zabilježeni najjači udari bure u ovo doba godine. Udari bure tijekom dana dosezali su i do 148 km/h na vijaduktu Božići, dok je udar bure na mostu Maslenica bio 132 km/h.

Hrvatske autoceste najavile su još jučer da tijekom današnjeg dana postoji velika mogućnost zatvaranja zbog bure dionica na A1 od čvora Sveti Rok do čvora Posedarja, kao i na dionici autoceste A6 Kikovica - Oštrovica - tunel Tuhobić.

"Zbog najave olujne bure zamolili smo korisnike da provjere stanje na cestama prije polaska na put . Jasno nam je da određeni broj građana ne može odgoditi putovanje, međutim potrebno je strpljenje", piše u priopćenju HAC-a.

Otegotna okolnost bili su i požari koji su dodatno utjecali na protočnost prometa.

Tijekom dana bila su dva požara, jedan uz autocestu, a drugi na obilaznom pravcu zbog čega je bilo otežano preusmjeravanje prometa s autoceste.

U ovim trenutcima ne zna se kada će autocesta biti otvorena za promet, jer to ovisi isključivo o vremenskim uvjetima, u ovom slučaju o prestanku bure.

Pet kanadera upućeno u gašenje požara na Miljevački plato

Pet kanadera Oružanih snaga RH iz vojarne Zemunik danas, u poslijepodnevnim satima upućeno je na gašenje požara na Miljevački plato u Šibensko-kninskoj županiji.

Unatoč jakom vjetru koji je otežavao gašenje požara iz zraka današnji požari kod Šibenika i na otoku Visu stavljeni su pod nadzor dok se na požarište kod Obrovca u dva navrata kanader pokušao probiti no zbog orkanskih udara bure nije uspio djelovati.

Uz gašenje požara iz zraka zračne snage su tijekom dana pružale i potporu vatrogasnim snagama na terenu prevozeći vatrogasnu opremu helikopterom Mi-8 MTV na požarište na otoku Visu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:46