PROBLEMI

KAOTIČNO NA HRVATSKIM PROMETNICAMA Na Istarskom ipsilonu manijak 20 minuta vozio u suprotnom smjeru, u Dalmaciji bura blokirala ceste

 HAK, Hanza Media

Nesavjesni i neoprezni vozač koji je više od 20 minuta vozio u suprotnom smjeru izazvao je pravu dramu na Istarskom ipsilonu. I HAK je izdao upozorenje na 'kamimkazu' na brzoj cesti, odaslali su poruku vozačima da pripaze između čovora Kanfanar i odmorišta Limska Draga.

Velike probleme u prometu izaziva i bura koja puše u priobalju. Olujni vjetar puše na dionici A1 od Svetog Roka do Posedarja i taj dio autoceste zatvoren je za sva vozila. Također, ne može se prometovati paškim mostom i državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27.

Situacija u Gorskom kotaru je nešto bolja, na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice mogu prometovati samo osobna vozila.

Zbog jakog vjetra, na autocesti A7 Draga-Šmrika, brzoj cesti Solin-Klis (DC1) te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Dubrovačkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse nakat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A1 između čvorova Zadar 2 i Skradin.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme - piše na stranicama HAK-a. Također se dodaje:

- U utorak, 29. studenog 2016. u vremenu od 08,00 do 15,00 sati na autocesti A1 bit će zatvorena dionica između čvorova Sveti Rok i Zadar II, zbog razminiranja područja uz autocestu. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina-DC50, DC27 i DC502.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:26