POMOĆ NAJPOTREBITIJIMA

Kaptol i Željezara Sisak: Kardinal Bozanić donirao otpuštenim radncima Željezare 150.000 kn

Bozanić je novac predao sisačkom biskupu Vladi Košiću ističući da je Crkva s narodom i da želi dijeliti sudbinu naroda
Zagreb, 011111.Crkva Krista Kralja, Mirogoj.Kardinal Josip Bozanic, nadbiskup zagrebacki, pred okupljenim vjernicima predvodi euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju povodom obiljezavanja Dana svih svetih.Na slici: Josip Bozanic - kardinal, nadbiskup zagrebacki.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

SISAK - On je jedini iz Zagreba, iz tzv. viših struktura koji pita za nas, koji nam nudi ne samo riječi utjehe, nego i konkretnu pomoć. Tim nam je riječima jedan Siščanin, bivši radnik Željezare Sisak, prokomentirao pomalo neočekivanu gestu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

On je u subotu u Sisku, nakon što je blagoslovio novoizgrađenu crkvu u sisačkom naselju Caprag, iz kojeg je većina otpuštenih radnika bivše Željezare, darovao 150 tisuća kuna pomoći najpotrebitijima i socijalno najugroženijim obiteljima bivših radnika Željezare.

Bozanić je novac predao sisačkom biskupu Vladi Košiću ističući da je Crkva s narodom i da želi dijeliti sudbinu naroda, te biti u blizini s onima koji su potrebni. Zagrebački nadbiskup pozvao je sve odgovorne da što prije riješe probleme koji se nameću gradu Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:08