NASTAVAK NIZA

KARAMARKO SLAVI TRI POBJEDE NAD SDP-OM 'Milanović ne zna dostojanstveno gubiti'

Zagreb, 170614.Danas u podne u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog zapoceo je 16. izvjestajni opci sabor Hrvatske demokratske zajednice, na kojem se, izmedju ostalog, objavljuje kandidatura Kolinde Grabar Kitarovic na predsjednickim izborima 2015. godine.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas kako je na jučerašnjim izborima u Vukovaru, Slunju i Sunji HDZ ostvario tri vrijedne i važne pobjede.

To je dobro za Hrvatsku, te gradove i općine, rekao je Karamarko na konferenciji za novinare, naglašavajući kako će prioritet HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika - Ivana Penave, Jure Katića i Grge Dragičevića biti obnova gospodarstva, otvaranje radnih mjesta i privlačenje investicija. Te pobjede, kaže, nastavak su niza pobjeda u proteklih godinu i nešto dana, a nada se da će kulminirati na predsjedničkim, a potom i na parlamentarnim izborima.

"Došlo je oko 70 ljudi", uzvratio je Karamarko na optužbe nezavisnog Željka Sabe da su pobjedu Penavi u Vukovaru donijeli autobusi iz Zagreba sa Vukovarcima koji u Vukovaru imaju fiktivna prebivališta. Predsjednik HDZ-a ustvrdio je kako se radi o licemjerju jer su problem autobusi iz Zagreba, Splita, Rovinja, a nisu problem autobusi iz Beograda. Napominje, međutim, kako su autobusi iz Srbije legitimni, ako ti birači imaju prijavljena prebivališta u Vukovaru.

"Milanović previše toga sebi dopušta u improvizacijama kad ocjenjuje ljude i pojave, oni koji gube imaju se pravo ljutiti, ali i u porazu treba imati dostojanstva", uzvratio je Karamarko na izjave premijera Milanovića da je zakon o lokalnoj samoupravi loš, da omogućava "destruktivcima'' da rušenjem proračuna ruše vlast.

Karamarko kaže da postoje razlozi za i protiv tog modela, ali da je trenutno sklon modelu koji omogućava rušenje destruktivne vlasti kakva je bila Sabina u Vukovaru.

Što je to Sabo spektakularno donio Vukovaru, što se dobrog dogodilo na gospodarskom planu, upitao je Karamarko, ustvrdivši kako su se oko bivšeg gradonačelnika vrtjele samo afere.

Predsjednik HDZ-a ocijenio je da Hrvatska nije na pravi način iskoristila godinu dana članstva u EU.

Hrvatska je u Uniju ušla pripremljena zahvaljujući HDZ-u koji je šest godina vodio pregovore o ulasku, no Kukuriku vlast nije došla pripremljena, rekao je Karamarko. Kukuriku vlasti je predbacio da je došla s "rukama u džepovima", da se bavila sinekurama i političkim čistkama nepodobnih dok je padao BDP, rastao broj nezaposlenih i iseljenih. Poručio je da zbog nesposobne vlasti Hrvatska nije iskoristila europske fondove, a njezinu sadašnju, zadnju fazu nazvao je paranoičnom i tragikomičnom.

Upitan za koaliciju Čačić-Bandić, Karamarko kaže da je HDZ za suradnju sa svima koji mogu poboljšati kvalitetu života u Hrvatskoj, da ih pri tome ne zanima ideologija, već isključivo dobri projekti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 15:58