AKTUALNI SAT

Karamarko u Saboru odgovarao na pitanja o Čačiću i navodnoj istrazi protiv njega

HDZ-ovac Davor Huška postavio je pitanje je li, i ako nije hoće li, pokrenuti istraga o navodima kriminalne prošlosti Čačića i njegove tvrtke Coning spomenuti u knjizi 'Uspon Radimira Čačića 90.-ih

ZAGREB - Akutalni sat u Saboru danas je počeo vrlo žestoko. A osim međusobnog napadanja HDZ-a i SDP-a na meti se našao i HNS-ovac Radimir Čačić.

Držeći u ruci knjigu "Uspon Radimira Čačića 90-ih" koja se bavi navodno kriminalnom prošlošću R. Čačića i njegove tvrtke Coning HDZ-ovac Davor Huška postavio je pitanje je li, i ako nije hoće li, pokrenuti istragu navodima iz spomenute knjige o kriminalu koji se stavlja na teret predsjedniku HNS-a.

- I policija i Državno odvjetništvo provjerava sve javno dostupne informacije koje upućuju na počinjenje kaznenih djela. Po ovoj knjizi istražne radnje već su započete – odgovorio mu je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Huška je zaključio kako čeka konkretan odgovor prije izbora kako nakon izbora i eventualne pobjede Kukuriku koalicije, ova knjiga ne bi postala vodič za uspješne poduzetnike.

Josip Salapić iz HDZ-a također se okomio na Čačića.

- U svoj iskazu pred mađarskim sudom, Radimir Čačić kazao je kako su mu mjesečna primanja manja od 1000 eura, kako u vlasništvu ima tri nekretnine i manji automobil, dok mediji navode da se njegova imovina procjenjuje na 60 milijuna eura. Može li predsjednik HNS-a kazneno odgovarati zbog očito lažnog iskaza – upitao je Salapić.

- U ovom slučaju za Radimira Čačića nema kaznene odgovornosti. Za lažni iskaz pred sudom odgovarati mogu samo vještaci i svjedoci, ali možemo se složiti da se ovdje radi o moralnoj odgovornosti – zaključio je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:23