UTRKA ZA RAVNATELJA HTV-A

Kazimir Bačić novi je favorit za čelno mjesto na javnoj televiziji

Iako je sadašnji v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota donedavno slovio kao jedan od favorita za čelno mjesto te kuće, čini se da nije više tako. Naime, u HDZ-ovim kuloarima ovih se dana pojavila informacija kako se ozbiljno računa na drugog kandidata čija je prijava među devet onih koje su pristigle na natječaj koji je zaključen 15. siječnja.

Podsjetimo, na natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a, uz Markotu su se prijavili Sanja Ivančin, Ante Rončević, Krešimir Čokolić, Mirela Despot, Kazimir Bačić, Josip Jurčević, Ante Sarjanović te Ivica Zadro čiju je prijavu NO proglasio nevaljanom.

Kako doznajemo, šanse da zasjedne na čelo HRT-a navodno su porasle bivšem šefu HRT-ove tehnike Kazimiru Bačiću. Riječ je o dugogodišnjem HRT-ovu djelatniku koji je u toj kući još od 1984. i koji je deset godina proveo kao rukovoditelj radne jedinice Tehnika, a dvije godine bio je i pomoćnik bivšem ravnatelju Mirku Galiću. Bačić je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, a završio je GMP na IEDC-ju - Bled School of Management. Aktivni je član tehničkog odbora EBU-a od 2006. te potpredsjednik WBU-ISOG u trećem mandatu.

Bačić je, kako kažu na Prisavlju, sudjelovao u tehničkoj realizaciji nekih velikih projekata poput posjeta papa Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Hrvatskoj, potom Eurosonga, Olimpijskih igara...

Zanimljivo je da je Bačićev sin Kazimir Luka Bačić stažirao u Uredu HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice, inače bliske suradnice premijera i HDZ-ova šefa Andreja Plenkovića.

Nadzorni odbor HRT-a prijave kandidata uputio je saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije koji će obaviti razgovore s kandidatima te Saboru podnijeti prijedlog imenovanja. Glavni ravnatelj HRT-a bira se većinom glasova svih zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:42