UGOSTITELJ U ŠOKU

KAZNA ZBOG KUGLICE SLADOLEDA BEZ IZDANOG RAČUNA 5000 kuna i pet dana zatvaranja kafića!

Krčki ugostitelj Eran Demiri, vlasnik slastičarnice 'Vili', k sebi ne može doći od šoka. Kad je u četvrtak u pola 8 ujutro prodao sladoled, tada nepoznatoj osobi koja je ostala sjediti punih sat vremena na terasi lokala, nije ni slutio da će mu ista dama ubrzo zapapriti život.

Ona je bila inspektorica koja je za uslugu dobila račun, no nakon dužeg promatranja poslovanja Vilija, uvidjela je da jedna prodana i naplaćena kuglica ledenog užitka na vanjskoj vitrini nema pokriće! Račun nije izdan, a ona se odmah ustala i blokirala toga trena Demirijevima nastavak posla.

Češljanjem izdanih računa i novca u blagajni, uočen je višak od 165 kuna, a za uzvrat krčkom slastičaru inspekcija "prijeti" sa 5000 kuna novčane kazne, ali i sa zatvaranjem lokala punih pet dana.

-Velike su gužve pa zaposlenima pomažu i članovi obitelji. Nisam nikad imao niti jedan prekršaj a 20 godina sam u poslu. Ne sporim taj grijeh. Nije mi problem niti naplata novčane kazne, ali zatvoriti mi lokal u jeku sezone, a svi dobro znamo da se od turizma živi ova tri mjeseca, nije u redu.

Pa zar nije nedavno i sam ministar Lalovac rekao da se lokali neće pečatiti zbog par kuna viška?

Svake godine po dva puta uredno prolazim inspekcijski nadzor. I sanitarni. I fiskalizaciju - pojadao nam se krčki slastičar Demiri očajan zbog dolaska idućeg tjedna za kad mu je usmeno najavljen petodnevni ključ u bravu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:57