‘ŠEFICA’ RIJEČKIH POSLOVNIH PROSTORA NA METI USKOKA

Kćeri inspektorice sredila lokal pa su ih obje uhitili

Privođenja su rezultat dulje istrage kojom je obuhvaćeno više ljudi iz riječkog inspektorata

RIJEKA - Željka Marković, dugogodišnja ravnateljica Direkcije poslovnih objekata odjela za komunalni sustav Grada Rijeke, jučer ujutro privedena je na ispitivanje u USKOK.

Policija ju je privela rano ujutro, a osim nje navodno je privedena i inspektorica Državnog inspektorata Biserka Gregorović te inspektor Valter Nimac.

Privođenja su rezultat dulje istrage kojom je obuhvaćeno više djelatnika Državnog inspektorata u Rijeci, zbog sumnji u primanje mita. U toj su obradi istražitelji došli i do određenih saznanja vezanih uz “šeficu” riječkih poslovnih prostora. Navodno upravo kroz istragu inspektorice Gregorović, inače bivše djelatnice gradske uprave.

Dobila poklon

Veza je navodno poslovni prostor koji je unajmila njezina kći. Kao zahvalu, Gregorović je navodno Marković dala poklon, no s obzirom na široku policijsku akciju u kojoj su, primjerice, istražitelji češljali i dva poslovna prostora u starom gradu , jednu zlatarnicu i prodavaonicu naočala, zatim direkciju gospodarskog poslovanja Državnog inspektorata, te uredi i stan Željke Marković, moguće je da su u pitanju i sumnje u ozbiljnija kaznena djela.

Inače, dva spomenuta poslovna prostora nisu u vlasništvu Grada.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:01