PLAN

KERUM OTKRIO SVOJE SLJEDEĆE POTEZE 'Opara nema većinu u Gradskom vijeću, idemo na nove izbore na kojima nećemo pobijediti ni ja ni on'

 Ante Cizmic / HANZA MEDIA

Nakon što je Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) u srijedu odbacilo prigovore Hrvatske građanske stranke, nazvali smo Željka Keruma i htjeli čuti njegovo mišljenje o toj odluci i namjerava li još što poduzimati u osporavanju izbornih rezultata za splitskoga gradonačelnika.

- Podnijet ćemo ustavnu tužbu na rezultate izbora u Splitu. Pa to je bila neviđena krađa, ima gotovo 10 posto nevažećih listića, što nije zabilježeno ni u jednoj svjetskoj demokraciji. To je sramota i ništa drugo - rekao je Kerum za Slobodnu Dalmaciju.

On smatra da će uskoro biti raspisani i novi izbori u Splitu.

- Bit će ponovno izbori jer Opara neće moći konstituirati većinu u Gradskom vijeću. On većinu može imati samo s našim HGS-om, a ja s njim neću koalirati. Koalirat ću i razgovarati sa svima, i sa strankom Pametno, i sa SDP-om, i s Mostom, i s HDZ-om, samo s Oparom neću.

Jer on i nije HDZ. On ne pripada nikome, on je nedefiniran lik i s njim neću razgovarati. I oni u splitskom HDZ-u su svjesni da im je Opara nametnut kandidat iz Zagreba, a uz to je još i loš kandidat, on nije osoba koju su Splićani htjeli za gradonačelnika.

Međutim, s njim su morali ići do kraja, a najveći broj glasova su mogli imati jedino krađom, što su i napravili – kazao nam je Kerum.

Zanimljivo je Kerumovo mišljenje o tome tko će imati najveće šanse na novim izborima za splitskoga gradonačelnika, ako do njih dođe.

- Najveće šanse na novim izborima za gradonačelnika ima Marijana Puljak. Ona likuje, jer dok se dvojica bore, treći dobiva bodove.

Opara se ponašao kao gazda u HDZ-u i u njihovoj stranci nikome nije jasno zašto mu je dana tolika autonomija. Pa on umjesto da je vodio svoju kampanju, on je Puljak dizao na pijedestal. Zašto? To nikome nije jasno.

S kim će Opara oformiti vlast u Gradskom vijeću, to također nije jasno nikome, vlast može imati samo sa mnom. Mene su za gradonačelnika htjeli građani Splita, ja sam dobio 25 tisuća glasova i ja sam najvažniji politički čimbenik u gradu.

I Opari bez mene nema vlasti, a ja s njime neću koalirati ni pod kakvim uvjetima - istaknuo je Kerum.

Zanimalo nas je bi li se naš sugovornik opet kandidirao za gradonačelnika, da kojim slučajem dođe do novih izbora.

- Naravno da ću se kandidirati. Mene vole stanovnici Splita, žele da ja budem gradonačelnik i u jednoj fer i korektnoj borbi, bez podapinjanja nogu od Opare, ja glatko pobjeđujem, a to se najbolje vidjelo u prvom krugu izbora.

Gdje je tada bio taj Opara, koji se u prvom krugu oparija na Keruma. Onda je bila najbolje pokazana volja naroda, kada nije bilo krađe glasova.

Opara je greška HDZ-a i za HDZ bi bilo najbolje da ga se odrekne i na novim izborima za gradonačelnika Splita, kojih će biti, podrže mene kao kandidata HDZ-a i HGS-a. HDZ vlast u Splitu, koju toliko žele, može dobiti samo sa mnom i nikako drugačije - zaključio je Željko Kerum u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:19