UZVRATIO UDARAC

Kerum suspendirao dogradonačelnicu Splita: 'Oduzimam joj pravo da nastupa u moje i ime Grada!'

Javna sporenja Željka Keruma i dogradonačelnice počela su nedavnom Kerumovom izjavom da se ona približila SDP-u

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum oduzeo je danas dogradonačelnici Anđelki Visković sve dužnosti i prava nastupanja u ime gradonačelnika, a Hrvatska građanska stranka (HGS) suspendirala ju je iz stranke.

"Kao gradonačelnik i odgovorna osoba za grad Split, zbog novonastalih okolnosti i činjenice da se moja zamjenica Anđelka Visković svojim izjavama ogradila od politike koju provodim, donio sam rješenje kojim joj oduzimam povjerene radne zadatke, dužnosti i obveze, kao i pravo nastupa u javnosti u ime gradonačelnika i grada Splita", navodi se u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika Keruma, koje je on potpisao.

Hrvatska građanska stranka priopćila je da predsjednik stranke Željko Kerum suspendira Anđelku Visković sa svih dužnosti koje obnaša kao članica predsjedništva HGS-a te da se suspendira zbog nepoštovanja načela i statuta te stranke.

"Najrelevantniji razlog njezine suspenzije jest nanošenje štete ugledu Hrvatske građanske stranke jer Visković kao član predsjedništva stranke javno istupa s izjavom da se 'HGS nije profilirao kao stranka, nego djeluje kao udruga građana' i da ne zna što se tamo događa jer nije dio HGS-a", navodi se u priopćenju HGS-a.

Javna sporenja Željka Keruma i Anđelke Visković počela su nedavnom Kerumovom izjavom da se ona približila SDP-u i da "šuruje" s tom strankom. Visković je u svojim javnim istupima opovrgavala takve Kerumove navode i tvrdila kako nema nikakvih kontakata ni s kim u SDP-u.

Visković je prije dva dana također rekla kako već tri mjeseca uopće ne komunicira s Kerumom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:36