DONIJETO RJEŠENJE

Kerum u stečaju, a zemljište u Lori dosuđeno - Fani Kerum: Evo za koliko je dobila nekretninu

Brisat će se prava vlasništva Kerum d.o.o-a i upisati Fani Kerum koja je ponudila ‘najviši iznos valjane ponude‘

Željko Kerum i Fani Kerum

 Sasa Buric/Cropix

Trgovački sud u Splitu donio je rješenje kojim se zemljište Keruma d.o.o u stečaju u Lori dosuđuje njegovoj supruzi – ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum koja je na javnoj dražbi za tu nekretninu ponudila 13.692 eura, odnosno desetinu procijenjene vrijednosti.

Prodaja je uslijedila nakon što je stečajna upraviteljica Keruma d.o.o lani u rujnu predložila splitskom Trgovačkom sudu donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od preko 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti 136.928 eura.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo predložila je prodaju te nekretnine uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknula da je na navedenom zemljištu upisano i razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o kojoj je, pak, direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Sud će u rješenju o dosudi nekretnine odrediti da se nakon pravomoćnosti i nakon što Fani Kerum položi kupovninu, u zemljišnu knjigu u njezinu korist upiše pravo vlasništva te da se brišu prava i tereti na nekretnini koji prestaju njezinom prodajom. Zaključno, brisat će se prava vlasništva Kerum d.o.o-a i upisati Fani Kerum koja je na javnoj dražbi održanoj 25. siječnja ponudila "najviši iznos valjane ponude".

Osim najnovije prodaje zemljišta u Lori, stečajna upraviteljica Keruma d.o.o u siječnju je izvijestila i da su na javnoj dražbi prodana dva od četiri oglašena spremišta te tvrtke u Zadru, a najavila je i oglašavanje prodaje zemljišta u Starom Gradu na Hvaru te nastavak prodaje zemljišta i nekretnina u Drnišu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:16