PREMIJER PLENKOVIĆ

‘Ključno je da sve naše sigurnosne službe situaciju prate intenzivnije nego inače. Prijetnje Hrvatskoj? Nije ih bilo‘

Teroristički napad Hamasa na Izrael ima ogromne posljedice, ne samo na Izrael nego i cijelu regiju Bliskog istoka, rekao je.

Andrej Plenković

 Vanesa Pandzic/Cropix

Premijer Andrej Plenković u utorak je izjavio kako je ključno da sve naše sigurnosne službe budno prate sigurnosnu situaciju, u kontekstu posljednjih napada u Belgiji i Francuskoj koji su uslijedili nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael.

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) izvijestila je da je nakon ubojstva dvojice Šveđana u Bruxellesu podignula budnost, a novinari su premijera u Rijeci pitali je li to dovoljno.

To (podizanje budnosti) je normalno u novom kontekstu velike globalne nestabilnosti, ustvrdio je premijer nakon puštanja u promet državne ceste do Luke Rijeka.

Podsjetio je da ruska agresiju na Ukrajinu traje više od godinu i pol dana, a teroristički napad Hamasa na Izrael ima ogromne posljedice, ne samo na Izrael nego i cijelu regiju Bliskog istoka.

Reperkusije ovoga sukoba već se osjećaju u zapadnim zemljama, ustvrdio tje e podsjetio na ubojstva dvojice Šveđana te profesora u Francuskoj, u Arrasu.

"Terorizam i ekstremizam munjevito se naslanjaju na ovakva zbivanja i zato je ključno je da sve naše sigurnosne službe budu budne i prate cijelu sigurnosnu situaciju intenzivnije nego što je to u normalnim okolnostima", naglasio je Plenković.

Upitan ima li saznanja o eventualnim prijetnjama Hrvatskoj, kratko je odgovorio da nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:34