IMOVINA ŠEFOVA STRANAKA

Koliko su bogati naši političari: Jakovčić ima najviše kuća, a Milanović najveći kredit

Usporedili smo imovinu i primanja šefova najvećih političkih stranaka
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor nedavno je pozvala novinare da mogu doći u njezin stan i pogledati svu njezinu imovinu, popisati slike i tepihe.

Novinari u stan nisu ušli, ali se iz imovinske kartice Kosor i ostalih predsjednika najvećih političkih stranaka može vidjeti što sve posjeduju. Kosor u svojoj imovinskoj kartici ne navodi ni slike ni tepihe, već samo pokretnine vrijedne ukupno 390 tisuća kuna.

Za šefa HNS-a Radimira Čačića, iako je pred mađarskim sudom rekao kako mu je bruto plaća tek 1000 eura , zna se da je jedan od najbogatijih političara. Budući da je vlasnik dvaju poduzeća, a posjeduje i dionice desetak drugih tvrtki, jasno je da mu je 5100 kuna plaće u HNS-u tek džeparac.

Kosor, koja je stalno na meti zbog načina na koji je stekla stan na Ravnicima, uz garažu ima samo nekretninu u kojoj živi, kao i šef HSS-a Josip Friščić, a nemaju ni kredite. Ostali čelnici najvećih stranaka imaju i drugu nepokretnu imovinu.

Najviše - 4 stana, poslovni prostor i selo s jednom starom kućom ima prvi čovjek IDS-a Ivan Jakovčić.

Najveći kredit otplaćuje predsjednik SDP-a Zoran Milanović, dok se osim Čačića nitko nije upuštao ni u preveliko ulaganje u dionice.

Tablicu s usporedbom imovine predsjednika najvećih političkih stranaka pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 02:49