RADIJSKA DEBATA

KOLINDA 'Bolje lupiti šakom o stol, nego šutjeti' JOSIPOVIĆ 'Vi očito ne razumijete funkciju predsjednika'

 HRT

ZAGREB - Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Milan Kujundžić i Ivan Sinčić gostovali su jutros na Prvom programu Hrvatskog radija u jedinom radijskom sučeljavanju predsjedničkih kandidata.

Podsjećamo, posljednje televizijsko sučeljavanje je na HTV-u, večeras u 20.10h na prvom programu.

Josipović je na temu prosvjeda branitelja rekao da Kujundžić instrumentalizira branitelje u političke svrhe. Naime, Kujundžić je rekao da će branitelji ući u Ustav koji će on donijeti.

Kandidati su se izjasnili i o decentralizaciji zemlje. Kujundžić je pri tome napao Kolindu Grabar Kitarović kojoj je poručio da je svojim izlaganjem pokazala da odavno ne živi u Hrvatskoj. Kitarović je, inače, protiv regionalizacije, ali je za decentralizaciju. Za razliku od nje Kujundžić je za regionalizaciju jer je ovakav sustav preskup.

Ivo Josipović se nadalje, izjasnio da je protiv oduzimanja ovlasti predsjenika te da se protivi njegovom izboru u Saboru. U njegovom programu, poručio je , nema promjena ovlasti nego 'brušenja prava'.

Josipović je Kolindi poručio da "očito ne razumije funkciju predsjednika".

Kolinda mu je odgovorila da je on šutio i da nije koristio svoje ovlasti, pa je prema tome 'bolje lupiti šakom o stol, nego šutjeti'.

Za Ivana Sinčića predsjednik ne treba biti fikus, nego glas naroda. Dodao je i kako se zalaže za direktnu demokraciju, kao i to da treba ukinuti Ured bivšeg predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 02:02