SASTAVLJANJE VLADE

Komadina o izvanrednoj sjednici Ustavnog suda: ‘Ne d’o Bog da im pada napamet poništavati izbore‘

Komadina kaže da će na kraju o tome hoće li se sastaviti većinska HDZ-ova vlada ili manjinska SDP-ova presuditi manjine

Zlatko Komadina

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Nakon što je Ustavni sud najavio izvanrednu sjednicu oko rezultata izbora i angažmana predsjednika Milanovića na njima, za N1 se oglasio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

- Ne d’o Bog da im pada napamet poništavati izbore. Ovo je možda neka prevencija da predsjednik RH ne može aktivno sastavljati vladu, ali vidjet ćemo. Vjerojatno će biti neko upozorenje, rekao je Komadina.

Rezultate izbora je nazvao očekivanima. Dodao je da se može sastaviti manjinska vlada te da će na kraju o tome hoće li se sastaviti većinska HDZ-ova vlada ili manjinska SDP-ova presuditi manjine.

Osvrnuo se i na izjavu Andreja Plenkovića, koji je stranke s malim brojem mandata pozvao da se ne srame pregovora.

- On ne voli ići previše desno. Teoretski, kad bi ovi koji su dobili po nekoliko mandata, mogao bi se približiti tome da mu nedostaju dva mandata, a onda uvijek može iskočiti netko iz stranke. Manjinsku vlada se čini teško za složiti, ali ako pristanu Mostovci, Možemo isto... Na stolu je i da nije Zoran Milanović kandidat za premijera, možda Grmoja, možda Grbin, kaže Komadina.

Komentirao je i angažman Zorana Milanovića na izborima.

- Podigao je interes za izlazak. Bilo je atipično, ali i zanimljivo, gledalo se više nego sapunice. U retorici je mogao izbjeći neke situacije, tipa ono s Butkovićem. Imali smo manji broj glasova prije njegovog ulaska u igru. Očekivanja su bila veća, ali rezultati su isti kao prije četiri godine kad smo proglašeni debaklom, kaže Komadina i dodaje da neće biti vlade s DP-om i SDP-om.

- Hrvatska je kliznula malo udesno. Porasla je ksenofobija, nije mi jasna retorika Domovinskog pokreta da neće sa SDSS-om, to znači da neće Srbe. Pa Srbi su naši građani, kaže Komadina za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:48