USTAŠKI POZDRAV

Konvencija HSP-a u Sinju: 'Za dom spremni! EU je zmija otrovnica nježna dodira i smrtonosna ugriza'

 Igor Sambolec/CROPIX

SINJ - Hrvatska stranka prava u subotu je u Sinju održala konvenciju za 9. izbornu jedinicu. U punoj dvorani gradskog kina, uz stranačke i državne zastave i prepoznatljivu ikonografiju, među članovima i simpatizerima bili su stranački čelnici predsjednik Danijel Srb, potpredsjednik Ivan Protrka, dr. Zvonimir Jurišić, predsjednik HSP Bosne i Hercegovine te Mirko Čondić, nositelj liste 9. izborne jedinice. Domaćin Skupa Ivan Perić iz Sinja, predstavljen kao jedan od zapovjednika HOS-a, kazao je da HSP u Sinju nije održao nikakav skup već 5,5 godina. Perić je pozvao Čondića da bude glas HSP-a u Hrvatskom saboru , a kratko izlaganje zaključio je pozdravom "Bog i Hrvati" i "Za dom spremni", na što su brojni nazočni u dvorani uzvratili "Za dom".

Mirko Čondić, kojemu se skandiralo uz najduži pljesak, za članove gotovo svih u saboru zastupljenih stranaka kazao je da su samoproglašeno hrvatsko političko plemstvo. Osvrćući se na stanje u Cetinskoj krajini kazao je da je kroz proteklih 15 godina tim ljudima i prostoru učinjeno više zla nego kroz minulih 13 stoljeća. Ustvrdio je da je u tom vremenu ukinuto 7 tisuća radnih mjesta pobrojivši redom tvrtke Dalmatinku, Cetinku, Sinjanku, Trnovaču, Sinj d.d., Konkurent, Ciglanu ... Čondić se žestoko obrušio na EU koju je nazvao sodomom i gomorom i usporedio je sa zmijom otrovnicom čiji je dodir nježan, a ugriz smrtonosan. Izlaganje je zaključio pozivom da birači 4. prosinca daju povjerenje HSP-u i njegovoj listi kako bi ova stranka u Hrvatskom saboru mogla zaustaviti "hrvatsku mračnu moru".

Danijel Srb zatražio je da se na prosinačkim izborima kaže dosta Hrvatskoj u kojoj caruju nezaposlenost, korupcija i beznađe te u kojoj hrvatske branitelje identificiraju, lociraju, uhićuju i transferiraju. Srb je kazao da je napisan novi Memorandum SANU i ustvrdio da se provodi, u Hrvatskoj preko SDSS-a, a u BiH preko Dodika. Kao i Čondić žestoko je protiv ulaska Hrvatske u EU jer, kaže, "EU ne nosi Hrvatskoj ništa dobro". Izlaganje je zaključio pozivom članstvu i simpatizerima da idu zajedno po izbornu pobjedu s HSP-om koji nije za prodaje, predaje ni izdaje.

U glazbenom dijelu nastupili su Thompson band i Tiho Orlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:05